Като експерти по туризъм, ние от eSky, забелязваме, че мотивацията

...
Като експерти по туризъм, ние от eSky, забелязваме, че мотивацията
Коментари Харесай

Какво се крие в основата на кулинарния туризъм и кои са любимите кухни на “travelling foodies” в Европа

Като специалисти по туризъм, ние от eSky, виждаме, че мотивацията за навестяване на забавни дестинации е обвързвана, с изключение на с опознаването на другата просвета, по този начин и с дегустирането на обичайната кухня.

В последно време от ден на ден хора избират идната си дестинация, по отношение на опцията да трансфорат приключението си в гастрономически туризъм.
По този метод локалните готвачи се пробват все по-усърдно да запазят своите обичайни предписания, с цел да има с какво да впечатлят туристите.

" Travelling foodie " е термин, който се популяризира напоследък и се отнася за хора, които пътуват, с цел да пробват разнообразни обичайни кухни и да търсят места, където могат да опитат най-хубавите ястия, характерни за дадения район. Специално за феновете на гастрономния туризъм, подготвихме четири кулинарни дестинации и техните специалитети, които доста пътешественици избират, поради това, че могат да поглезят сетивата си.

Френската кухня няма по какъв начин да не оглави класацията, заради ред аргументи. Франция е съществена желана туристическа дестинация, освен поради духът на модата и любовта, който се носи там, само че и поради неповторимата си кухня. През 2010г. UNESCO я прибавят към листата си на културни обекти, които са нематериално културно завещание, което сигурно потвърждава, че целия свят цени изяществото на обичайните предписания. Специално внимание се отдава на тяхната лучена супа(Soupe à l`oignon gratinée), както и на известната салата Niçoise, която е най-добре да бъде тествана в гр. Ница, откъдето произлиза. Coq au vin е обичано ядене, както на локалните, по този начин и на туристите - нежно пилешко, мариновано във френско вино. Разбира се, няма по какъв начин да не се спомене, че Франция е и родината на шоколадовото суфле. В момента гастрономните туристи могат да посетят Франция на цени от 16 евро и да опитат от всичко това.

Италианската кухня е една от най-разпознаваемите в света, с помощта на известността на пицата и пастата. Интересно е, че италианците държат основно на качеството на продуктите и лимитираното количество от съставки. Точно заради този факт, няма по какъв начин в действителност да сте опитвали пица, в случай че не е била вкусена на територията на Италия. Една от най-известните пици по света- " Маргарита ", произлиза от гр. Неапол, като тя наложително би трябвало да се опита от кулинарните пътешественици. Ragu Alla Bolognese, или по- познато като спагети болонезе, е считано за национално ядене на страната, водещо своето начало през 18ти век в гр. Болоня. И макар че всички свързват италианската кухня с пица и паста, тя е доста повече. Доказателство за това е Ossobuco alla Milanese- Ломбардско обичайно ядене от нежно телешко месо, поднесено с ризото с шафран. Любителите на кулинарен туризъм могат да се допрян до италианската кухня, като летят до там на цени от 8 евро.

Испанската кухня се е развила толкоз сполучливо, с помощта на страхотното местонахождение на страната и обстоятелството, че след откриването на Америка, испанците са били първите, които са получили познания за разнообразни кулинарни практики, както и са се сдобили с разнообразни подправки, преди останалата част от Европа. Всеки, който е последовател на кулинарния туризъм знае, че няма по какъв начин да напуснеш Испания без да вкусиш избрани ястия. Най-вкусната паеля нормално се опитва в района на Валенсия, като най-важната съставна част е сортът ориз, отглеждан на източното крайбрежие. Patatas Bravas, най-известният тапас в Испания, и класическа тортила са присъщи за района на Мадрид. Pa amb tomàquet е съвършеният каталунски специалитет, който туристите пробват в Барселона- каталунски селски самун, настърган чесън и домати. В момента кулинарните туристи могат да посетят Испания и да вкусят обичайна кухня на цени от 20 евро.

Турската кухня е една от най-впечатляващите, съчетаваща в себе си усети на Изтока и Запада. Известен факт е, че доста от балканските нации, а и освен, посещават Турция с няколко съществени цели- кулинарен туризъм, лов на подправки, турско кафе, и шопинг. Döner kebap е обичайното ядене на страната, като то няма нищо общо с това, което се предлага в множеството заведения за бързо хранене в България. На нас, българите, много от ястията са ни познати като гьозлеме, саралия, локум и доста други. Но въпреки всичко съществуват и други, заслужаващи внимание - Hamsili pilav, Lahmacun, Dondurma. Кулинарните пътешественици могат да се допрян до турската кухня, като летят до там на цени от 114 евро.

Разбира се, ние от eSky, виждаме голям интерес и към по-екзотичните кухни и дестинации. Това е реалност, само че въпреки всичко в листата на travelling foodie-тата, тези обичайни кухни са " a must " и би трябвало да се посетят, преди да се премине към опознаването на екзотиката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР