Като дойде петък няма разминаване по „Витошка”, кафе няма празно.

...
Като дойде петък няма разминаване по „Витошка”, кафе няма празно.
Коментари Харесай

Зле сме, но… колко да сме зле, чуди се Борисов

Като пристигна петък няма разминаване по „ Витошка”, кафе няма празно. Зле сме, но… какъв брой да сме зле, като в София не можеш да се разминеш, но освен в София, а и в Бургас и Варна. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на полемика „ Бизнесът и държавното управление в един отбор”.
" Тръгнах да видя по какъв начин е на " Витошка ", няма минаване ", продължи мисълта си той.
В началото на своето изявление министър-председателят подсети една от главните си тези през този мандат - че държавното управление е спечелило борбата с контрабандата .
„ Преди 2 година контрабандата на цигари беше 34% и по тази причина всичките тези компании напускаха България. Сега по техните данни, контрабандата е под 7 върви към 6%. Смятайте, преди какъв брой милиарда черни пари са отивали на година”, уточни той.
Борисов подсети и, че над 100 закона се трансформират в този момент, с цел да се облекчи административната тежест.

„ Бизнесът доста добре го знае това. Трябва да помислим. Нашите българи отиват да работят във Франция, Италия. Може ли да си създадем по този начин заплатите, че да си останат българите тука. Може сигурно, тъй като в този момент ние сме на сериозните 6% безработица. Голяма част от тези 6% са хора, които не желаят да работят, тъй като има неуместна обществена политика . Плащаме за всичко и навсякъде”, означи още Борисов.
По думите му държавното управление е взело решението за двойно нарастване на учителските заплати , с цел да се върнат положителните учители в учебните заведения. Надявам се, че тази инвестиция и вие ще я подкрепяте и ще даде резултат”, обърна се той към бизнеса.
Коментирайки корупцията в България, Борисов съобщи, че поради " Цанков камък ", АЕЦ " Белене ", КТБ и американските централи, през днешния ден кабинетът разполага с 6,7 милиарда лева по-малко.
" Но единствено за 2 месеца на служебното държавното управление - 200 млн. по-малко в хазната в бюджета, тъй като обичат да приказват за корупцията. Така беше и с " Цанков камък ". Инвестиция за 2000 години. Платихме пътя. Белене - ще ги увием с найлони през днешния ден, къщички правихме, заслони ... 3 милиарда. 1,2 милиарда за централите, 3 за Белене и КТБ - 6,7 милиарда. Я в този момент да ги имаме ", съобщи още министър-председателят.
Борисов разяснява и триумфите на страната във външнополитически проект: " Заради положителните връзки с Турция натискът по българската граница е нулев, а другата седмица у нас на посещаване идва албанският министър председател Еди Рама, откакто Албания призна българското малцинство ".

Преди Борисов думата взе вицепремиерът Томислав Дончев . Той подсети за положителните макроикономически индикатори на страната, регистрира работата по съкращаване на административната тежест и съобщи, че при опазване на темпото за намаляването ѝ, в средата на идната година може да се чака мечтаният резултат.
Дончев посочи също и нуждата да се мисли за това какви потребности България ще има на пазара на труда след 10 - 15 години. По отношение на човешкия капитал вицепремиерът означи, че страната не е в изключително положителни позиции в паневропейски мащаб, като измежду аргументите за това българите да избират да напущат страна той уточни и ниските хонорари.

Вицепремиерът въпреки всичко призна, че не сме в доста положителни позиции на пазара на труда . " Без да осъзнаем тежките процеси, демографските провокации, в никакъв случай няма да се отлепим от точката, в която се намираме ", съобщи Дончев.
" Човек избира къде да работи и живее освен въз основата на възнаграждаването, което получава, като стартираме от това къде се намира жилището, в което живееш, въздухът, чистотата, учебното заведение, детската градина. Липсва ни чувството за споделена цел ", акцентира Дончев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР