Като част от война между погребалните агенции определи вчерашния скандал

...
Като част от война между погребалните агенции определи вчерашния скандал
Коментари Харесай

Война между погребални агенции за трупа на прегазения Костадин

Като част от война сред погребалните организации дефинира вчерашния скандал към погребението на 16 – годишния Костадин началникът на бургаската катедра „ Съдебна медицина “ Галина Милева. Близки на момчето, което преди няколко дни бе сгазено на пътя край Атия, сигнализираха, че трупът му е изнесен от такава компания без разрешението на родителите. В следствие, организацията желала колосална сума за погребението и им предложили адвокатски услуги от страна на фондация на притежателя на същата организация.

От години има война сред тези компании, безапелационна е Галина Милева. Тя допусна, че спорът е избухнал, тъй като бащата е желал да наеме друга генция за погребението на сина си, написа offnews.bg.

Д-р Милева разясни, че постоянно практиката за освобождението на тяло от моргата е околните да изпратят сходна компания:

"Когато са оторизирани от тях и донесат облекла за обличане на натрупа, в такива моменти роднините съвсем не се появяват. Оторизират си компанията и откакто нашите санитари облекат натрупа, съответната компания прави погребението “, сподели Милева.

В съответния случай е станало тъкмо по този начин. Представители на погребалната организация са пристигнали с облекла на умрялото дете, предадени им от родственик. Официално би трябвало да се даде пълнонощно, само че от време на време от моргата освобождават натрупа, откакто погребалният сътрудник носи облекла на умрелия човек. Това са прави за да не се задържат телата, тъй като, изключително през лятото, местата в нея не доближават. Галина Милева уточни, че пречат и на нейната работа и се пробва да се бори с тях:

„ На мен ми пречат на работата, тъй като ми стоят непрестанно пред залата (за аутопсия – б.а.) и нападат околните още без да знаят околните защо става въпрос “, разяснява тя.

Прокуратурата в Бургас се самосезира след оповестени в медиите материали по отношение на вчерашния скандал. Институцията стартира инспекция по какъв начин тялото на момчето се е озовало в траурната организация.

„ Отдавна трябваше да ги ревизират погребалните организации. В България, нормално, като се случи нещо неправилно – тогава се взимат ограничения. Аз съм пускала сигнали съвсем цяла година, изключително лятото, за инспекции на всичките погребални организации - кой има лиценз, кой – няма “, добави Галина Милева.

Тя е направила аутопсията на Костадин Джардов, повода за гибелта му е тежка черепно - мозъчна контузия.

16 – годишното момче ще бъде заровено на следващия ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР