Като бюджет за сигурност и стабилност, който ще отговори на

...
Като бюджет за сигурност и стабилност, който ще отговори на
Коментари Харесай

Ковачевски: Бюждетът за 2023 г. е бюджет на стабилност, сигурност, отговор на предизвикателствата и основа за развитие

Като бюджет за сигурност и непоклатимост, който ще отговори на рецесията и ще сложи основите за по-нататъшен стопански напредък, дефинираха министър председателят на Северна Македония  Димитър Ковачевски и министърът на финансите Фатмир Бесими на взаимна конференция оферти бюджет на страната за 2023 година

Ковачевски уточни, че в бюджета за 2023 година са планувани 250 млн. евро за антикризисни ограничения, 120 млн. евро повече за пенсионерите, 57,5 ​​млн. евро повече за общините, 63 млн. евро повече за здравни услуги, а за финансови разноски са планувани 800 млн. евро, написа Българска телеграфна агенция. Финансовият министър Бесими акцентира, че това е първият бюджет, направен по новия Закон за бюджетите, както и че се трансформира структурата му, която е с по-голямо присъединяване на финансовите вложения в него.

" В проектобюджета са понижени непроизводителните разноски. За заплатите е очакван растеж от 5%, където е включен резултатът от нарастването на минималната работна заплата, а за стоките и услугите е очакван растеж от 2% за увеличените разноски за електрическа енергия и сила поради повишаването ", сподели Бесими.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР