Като безсмислена спекулация определи скандала с Азербайджанската афера съпругът на

...
Като безсмислена спекулация определи скандала с Азербайджанската афера съпругът на
Коментари Харесай

Съпругът на Бокова за Азербайджанската афера: Безсмислена спекулация

Като " безсмислена нечиста сделка " дефинира абсурда с Азербайджанската спекулация брачният партньор на Ирина Бокова Калин Митрев, който също е забъркан в нея. Пред Нова той не отхвърля, че е взимал пари, само че те са били регламентирани, декларирани и с платени налози.

„ Това е безсмислена нечиста сделка. Достатъчно сензационна, с цел да провокира интерес и вреди на мен и на фамилията ми. За мен това е акция ”, съобщи Митрев. С този коментар той обобщава по-голяма част от журналистическото следствие.

„ Споменава се български представител. Няма такова нещо. Аз съм бил четири години отвън банката и през това време съм правил консултантска активност. Нещо, което правя от 1992 година насам ”, съобщи Митрев.

Той към този момент е разговарял с финансовия министър, който по-рано съобщи желанията си да изиска пояснение за " българската диря в схемата ".

„ Дори без да го е изискал, аз съм задължен да защитя и моето положително име, и за името на банката и даже за страната ”, съобщи Калин Митрев.

В следствието на Азербайджанската скица се слага под въпрос компетентността на Калин Митрев по огромен хидротехнически план, изпълняван от азербайджанска компания. Заради опита си Митрев бил издирван съветник за огромни вложения, споделя той.

„ Да се слага под подозрение моята работа и професионалната ми склонност да я правя, е неуместно ”, добави Митрев.

Предстоят инспекции у нас и в Европа. Ще се търси отговор на въпроса дали фактически Азербайджан употребява и заплаща на авторитетни персони да „ лъскат ” имиджа на ръководещия страната режим.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР