Категорично в края на третата вълна сме и тя беше

...
Категорично в края на третата вълна сме и тя беше
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Третата вълна на COVID-19 отминава

„ Категорично в края на третата вълна сме и тя беше провокирана от налагането на английския вид на COVID-19, който е много по-заразен “. В това увери шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания и член на НОЩ проф. Тодор Кантарджиев в утринния блок на Българска национална телевизия.
Само английският вид е публикуван в нашата страна, само че се търсят и останалите. В нашата страна не сме потвърдили останалите разновидности на вируса, увери лекарят.
 Кантарджиев: Следим разновидностите на COVID-19 деликатно, единствено английският вид е у нас Кантарджиев: Следим разновидностите на COVID-19 деликатно, единствено английският вид е у нас
Следим разновидностите на ковид в България доста деликатно. Всяка седмица се изследват към 400 варианта на позитивни, което прави 5-6...
Третата вълна отминава и с днешна дата заболеваемостта на 14 дни е под 170 на 100 000 души. Благодарение на ограниченията успяхме да реализираме едно постепенно повишаване на случаите, което докара до там, че системата на опазване на здравето не се натовари, удовлетворен е проф. Кантарджиев. За разлика от ноември в този момент случаите постепенно намалявали и за разлика от декември с помощта на ограниченията случаите постепенно почнали да понижават.
Не би трябвало да се събират на закрито доста хора, постоянно да има проветрение и да се носят маски, когато човек контактува с останалите, посъветва медикът.
Проф. Кантарджиев е удовлетворен, че здравните управляващи се справили с доста по-леки ограничения.
По отношение на имунизацията на Pfizer/BioNTech и за това дали тя е  безвредна, проф. Кантарджиев посочи, че е потвърдено, че имунизацията на Pfizer е безвредна за младите. Той е обезпокоен, че тематиката с ковид и имунизациите се политизирала. Трябва да се свикне, че опитни хора би трябвало по един добър метод, благосклонно към обществото да изясняват нещата. Хората би трябвало да се успокояват и да им се изяснява, настоя той.
Обмисля се опцията имунизациите да бъдат доставяни по места, което щяло да затрудни РЗИ. С РНК имунизациите се построява по-бързо имунитетът, в сравнение с с векторните ваксини. Обикновено при векторните ваксини недоволствата са при първата имунизация, до момента в който при РНК имунизациите недоволствата са при втората игла, изясни проф. Кантарджиев. Около 5 до 10% от хората не построяват имунитет, което е при всички ваксини, разясни медикът. 
 Проф. Кантарджиев: Когато си на открито и има ветрец, рискът от заразяване е доста невисок Проф. Кантарджиев: Когато си на открито и има ветрец, рискът от заразяване е доста невисок
През този месец двойно, а през идващия може и четворно да се усили темпът на имунизацията у нас. Това разяснява в ефира на излъчен...
Според него по политически аргументи към момента я няма векторната ваксина „ Спутник V ”. Всяка ваксина, която работи и е записана е добре пристигнала за обществото, увери проф. Кантарджиев. Той добави, че нашата страна е единствената, в която хората могат да избират ваксини. 40 000 души в България, имунизирани с „ Астра Зенека “ се усещат добре, само че РНК имунизациите остават желани.
Проф. Кантарджиев се надява в края на лятото да имаме групов имунитет, в случай че не се яви биологичен проблем, само че би трябвало да съблюдаваме ограниченията с носенето на маските.
Между първата и втората ваксина много хора се разболели, което било обикновено. Хората би трябвало да се пазят сред първата и втората имунизация и да съблюдават ограниченията, прикани той.
Витамин Д понижава опцията от заразяване с COVID-19.
За работата на НОЩ, проф. Кантарджиев съобщи, че здравните управляващи не взимат заплати и възнаграждения за работата си в щаба. „ Всичко това сме го правили в границите на служебните си обвързване, а работата беше доста “, призна той. Натрупала се отмалялост, само че към момента стресът държи здравните управляващи.
 Проф. Кантарджиев: През есента инфектираните ще са малко и изолирани случаи Проф. Кантарджиев: През есента инфектираните ще са малко и изолирани случаи
Значителен спад на новозаразените с ковид до есента чака шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания и член...
Прочетете още по тематиката:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР