Категорично са разкрити директни транзакции от руски фирми към криптобанката

...
Категорично са разкрити директни транзакции от руски фирми към криптобанката
Коментари Харесай

Гешев: Разкрити са транзакции от руски фирми към NEXO

„ Категорично са разкрити директни транзакции от съветски компании към криптобанката NEXO, както и има сведения за съгласуваност сред NEXO и ирански терористични организации “.

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев по време на чуване в парламентарната правната комисия в Народно събрание, предадеБГНЕС.

Гешев посочи, че в България няма закон за лобизма и няма опция за следене.

" Аз съм сигурен, че един подобен закон ще докара до триумф, само че ние нямаме право на такова следствие “, съобщи Гешев в отговор на депутатски въпрос по отношение на случая NEXO и финансирането на " Демократична България " от страна на криптобанката. Имам много подробна информация, допускам в една съответна медия ще излезе повече информация, знаете че има редица нередности във връзка с криптобанката, откакто създадем нужното изследване, ще дадем информация “, разяснява още той.

По отношение на Шенген основният прокурор посочи, че има изясненост, че техническите условия от дълго време са изпълнени.

" Сега спекулацията за ролята на основния прокурор е ненужна. Понеже казахте, че съм опасност за Организация на обединените нации и Европейски Съюз, то аз желая да кажа, че нямам право да изричам персонално мнение, това се отнася и за всички политически фигури – това, което казвате са тотално персонални отзиви “, това съобщи основният прокурор, като се обърна към Бойко Рашков от Политическа партия. Трябва да вървим напред, да сме лоялни сътрудници на европейските институции, а не да се връщаме към практики, познати по време на комунизма “, посочи още той.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР