Категорично не отговарят на истината разпространeните в социалните мрежи твърдения,

...
Категорично не отговарят на истината разпространeните в социалните мрежи твърдения,
Коментари Харесай

Скандалът с новите трамваи в София се разраства, позициите си противоречат

Категорично не дават отговор на истината разпространeните в обществените мрежи изказвания, че елементи от новите трамваи PESA се инсталират на остарели трамвайни мотриси. Това е механически и на практика изцяло невероятно, защото става дума за трамваи от друго потомство. Това обявиха от Столична община (СО) в отговор на питане на Actualno.com.
Actualno.com насочи въпроса поради изказване на " Спаси София ", че нови мотриси се употребяват за аварийни елементи и по този начин се движат по-малко трамваи PESA, в сравнение с са купени.
Столична община е безапелационна, че в придвижване има 23 трамвая, а не 19, както твърди неправителствената организация, която обаче не отстъпва от своята версия и изиска доказателство за общинските изказвания - посредством пътен лист. При 2 трамвая е открит механически проблем при ходовата част. Рекламацията е декларирана и призната от производителя PESA, като се доставят гратис в завода на производителя в границите на 5-годишната гаранция за този вид елементи, гласи информацията от общината. Публикуваната от " Спаси София " фотография е на един от тези два трамвая, твърди Следствен отдел към окръжна прокуратура.
Докато се изчаква декларираната за доставка част, от трамвая е свалена маска и сложена на аварирал трамвай от същия модел. Целта е точно да не бъдат спирани от придвижване нови трамвайни мотриси, които са климатизирани и удобни за пасажерите, прецизира общината. " Столичен електротранспорт " има подписан контракт за доставка на аварийни елементи за трамваи PESA, като е декларирана и т-нар. маска, развалена в резултат на ПТП.
От " Спаси София " обаче споделят, че показания от тях трамвай не е в придвижване от април, 2018 година, като стои в депото в " Красна поляна ". Те питат и за какво е изваден бордовият компютър, откакто формалната информация е единствено за проблем с ходовата част !
През тази година Столична община закупува още 13 нови трамвая и това е част от цялостната политика за рационализация на градския превоз и повече улеснения за пасажерите, прибавят от общината.
Actualno.com насочи към Следствен отдел към окръжна прокуратура и " Столичен електротранспорт " и следните въпроси - дали има задоволително средства за ремонт и поддръжка на трамваите, както и какъв е плануваният за ремонт и поддръжка размер на тези средства - месечно и годишно. Очакваме и отговорите на общинските управляващи - както и на въпроса за бордовия компютър плюс този за пътния лист на показания на фотографията трамвай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР