Категорично мога да заявя, че не сме подведени от никого.

...
Категорично мога да заявя, че не сме подведени от никого.
Коментари Харесай

Джеймс О'Брайън: Убедени сме в санкциите по „Магнитски”

Категорично мога да заявя, че не сме подведени от никого. Проучванията си вършим сами. Разполагаме с доста източници на информация и сме сигурни в заключенията си. Има и процедури. Ако лицата пожелаят да се насрочи дата, с цел да бъдат изслушани, могат да се договорят за такава, а не да се водят диспути в медии. Приканвам ги да дойдат и полемиката да се води по формалните канали ", съобщи в особено изявление за Нова ТВ Джеймс О " Брайън, който управлява службата за съгласуваност на глобите.

Той отхвърли опцията попадането на Румен Овчаров в листата на глобените лица по закона " Магнитски " да има връзка с диалозите с " Уестинг хаус ".

" Не. Ясно е какво е направил. Има доказателства. Знам, че и обществеността разполага с доста информация. Въпросните дейности са осъществени във времена, когато не е ставало въпрос за конкуренция със Съединени американски щати. Те са били една дълга скица за заграбване на милиони от народа на България, " съобщи дипломат О " Брайън.

На въпроса по какъв начин са извършени тези следствия, той отговори:

" Те са доста същински следствия. Имаме екипи в разнообразни наши министерства, които са виновни за събиране въз основата от доказателства. Решението да излезем с този лист е, тъй като България е доста значим сътрудник за нас и ни се ще тя да извърши този проект за промени. Наистина съм обнадежден от стъпките, които България предприе наскоро за диверсифициране на енергийния бранш. Съединени американски щати оказват помощ на България да се движи в посоката, в която тя към този момент се движи и това е акт на мощно партньорство. Ние сами събираме доказателствата и с наслада ще ги защитим по съответните канали, само че главното, което се опитваме да вършим,е да забележим по какъв начин България продължава напред в посоката, която народът чака. "

Той беше запитан дали от Главна прокуратура е поискана публична информация за глобените лица, на което той отговори негативно.

Посланик О " Брайън в същото време посочи, че глобите по закона " Магнитски " имат съществена цел да защитят Съединени американски щати и да не разрешат на въпросните лица да влизат в страната и да употребяват щатския $.

" Мисля, че сме описали в изказването на Министерство на финансите какво е предписание всяко от лицата. Този път сме се пробвали да дадем по-подробно изложение на дейностите им, в сравнение с беше допустимо преди този момент. "

На въпроса за какво вторият лист " Магнитски " се разгласява не преди няколко месеца или след изборите и дали това има политически смисъл, той изясни, че описът се изготвя когато са окомплектовани всички документи.

" Правим го, когато сме подготвени. Замислих се, че сте в предизборна акция, само че в последно време тези акции се случват постоянно в България. Имахме шанс, че пакетите доказателства бяха окомплектовани в миг, който изглеждаше подобаващ да са на разположение за задачите на диалога, който водим, " сподели О " Брайн.

" Никога не приказваме за хипотетични обстановки. Опитваме се да бъдем колкото може къси и ясни, че значимото е системата да бъде изменена. Нека да забележим партиите да се обединят и да го създадат, " по този начин той отхвърли да отговори дали ще има още имена в листата и по кое време могат да бъдат предстоящи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР