Категорично голямото събитие в тениса през настоящата седмица е младата

...
Категорично голямото събитие в тениса през настоящата седмица е младата
Коментари Харесай

Край на приказката: Андреева спечели сърцата, но не и мача със Сабаленка в Мадрид

Категорично огромното събитие в тениса през актуалната седмица е младата рускиня Мира Андреева, която преди два дни навърши едвам 16-годишна възраст, само че това очевидно не ѝ пречи да се оправя със съпротивата на доста по-реномирани тенисистки от нея, както към този момент неколкократно ни беше потвърдено. Тийнейджърката получи " уайлд кард " за присъединяване на WTA 1000 конкуренцията в Мадрид, където в дебюта си на съревнование от сходен сан досга поредно надделя финалистката от Шлема - Лейла Фернандес, както и две представителки на топ 20 в лицето на Беатриз Хадад Мая и Магда Линет, с цел да доближи до осминафиналната фаза в испанската столица.

В нея за Андреева обаче предстоеше тестване от напълно друг диаметър, поради обстоятелството че тя трябваше да се изправи против шампионката от Аустрелиън Оупън - Арина Сабаленка, която все още е тенисистката с най-вече победи през сезона в Тура и също така завоюва купата в Мадрид през 2021-ва. Беларуската, върху която безспорно падаше цялото напрежение от конфликта, за следващ път в хода на тазгодишната тенис акция засвидетелства психическото си израстване на корта и постави завършек на приказката за Мира Андреева в испанската столица, надигравайки я след час и 13 минути на корта - 6:3 6:1. С това серията от 14 следващи победи на тийнейджърката завършва, само че за нея следва дебют в топ 150 идния понеделник, до момента в който международната номер две продължава към четвъртфиналите и ще срещне друга от изненадите в Мадрид - Маяр Шериф.

Втората сложена в схемата още през цялото време на дуела показва афинитета си към това да дефинира темпото на игра и с поредност от мощни форхенди осъществя ранен пробив, пред който обаче рускинята не трепна даже за секунда и отговори на предизвикването със мълниеносен рибрейк. Впоследствие участващата чрез " уайлд кард " тенисистка отстоя подаването си след отразен брейкбол и на собствен ред имаше опция да отмъкне сервиса на фаворитката, но Сабаленка подвигна качеството в ударите си и не след дълго към този момент имаше задатък от 4:2 в резултата. Андреева не се съобщи по този начин елементарно, като завоюва идния си гейм на начален удар, само че темпото, заложено от шампионката от Аустрелиън Оупън, се оказа прекомерно висока летва за тийнейджърката и откриващият сет беше записан в актива на беларуската.

На старта на втората част някогашната носителка на трофея в Мадрид откри цялостен надзор над протичащото се на корта, като дълбочината в отиграванията ѝ не позволяваше на международната номер 194 да разкрие капацитета си в атакуващ проект, при което Сабаленка на бърза ръка излезе напред с преимущество от пробив. Желанието на Андреева да продължи да се бори за мястото си в шампионата беше очевидно, само че тийнейджърката беше привидно безпомощна против силовия тенис на беларуската, която нито за секунда не изпусна водачеството си в резултата и постави точка на разногласието в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР