Категорична подкрепа на Европейския съюз за Гърция в справянето й

...
Категорична подкрепа на Европейския съюз за Гърция в справянето й
Коментари Харесай

ЕС отпуска незабавна финансова помощ на Гърция от 700 милиона евро заради мигрантите

Категорична поддръжка на Европейския съюз за Гърция в оправянето й с мигрантската рецесия - това обръщение насочиха водачите на трите европейски институции - Парламент, Съвет и Комисия - от гръцко-турската граница.

Европейската комисия отпуска незабавна финансова помощ на Гърция от 700 милиона евро. В допълнение, Фронтекс изпраща 7 кораба, 2 хеликоптера, 1 аероплан и спомагателни 100 гранични служители на реда.
Гръцкият министър председател: Европа да поеме своята отговорност в рецесията с мигрантите Заплахата за европейските граници е асиметрична, съобщи Кириакос Мицотакис
Европа е безапелационна: Турция не е наш зложелател, само че Европейски Съюз не може да бъде изнудван и се надява скоро двете страни да стартират договаряния по въпроса.
Снимка: Ройтерс
Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис съобщи, че дотук Европейски Съюз не е потвърдил поддръжката и солидарността си към Гърция, само че че наличието на основните европейски фигури тук през днешния ден е явен знак, че това скоро ще се промени.

Според ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли днешната обстановка е доказателство, че Европейски Съюз се нуждае незабавно от обща европейска миграционна политика.

Днес в Анкара е пчвърховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел, на следващия ден в Брюксел заседават изключително вътрешните министри на Европейски Съюз, а в петък в Загреб – външните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР