Катаулния може да остане в Испания, каза бившият премиер на

...
Катаулния може да остане в Испания, каза бившият премиер на
Коментари Харесай

Карлес Пучдемон даде заден за каталунската независимост?

Катаулния може да остане в Испания, сподели някогашният министър председател на североизточната област Карлес Пучдемон, съобщи Би Би Си.

Политикът в изявление пред немския в. Велт съобщи, че преглежда вид, който може да позволи рецесията. "Аз 30 години работих моята родна Каталуния да стане самостоятелна страна. В същото време аз имам един авариен вид, който допуска оставането на Каталуния в границите на кралството ", уточни още той. Пучдемон обаче не разкри какъв е разновидността. Той още веднъж прикани централното държавно управление в Мадрид отпред с Мариано Рахой да стартира договаряния с последователите на самостоятелността на Каталуния за намиране на излаз от заплетената обстановка и предложи старт на спор за конституционни промени, които да дадат повече права на самостоятелните райони.

Мнозинство от каталунците на референдум в края на септември се оповестиха за отделянето на най-богатата испанска провинция. В отговор Рахой замрази за шест месеца самоуправлението на Каталуния и в профил Пучдемон от служба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР