Катастрофиралият край Индонезия Боинг 737 на нискотарифната авиокомпания "Лайън еър",

...
Катастрофиралият край Индонезия Боинг 737 на нискотарифната авиокомпания "Лайън еър",
Коментари Харесай

Разбилият се индонезийски самолет не е бил годен за летене

Катастрофиралият край Индонезия Боинг 737 на нискотарифната самолетна компания "Лайън еър ", в който починаха 189 души, не е трябвало да получи позволение да лети след механически проблеми при предходен полет. Това съобщи Франс прес, като цитира организацията за сигурността на въздушния превоз. Тя прикани компанията да усъвършенства сигурността на полетите си.

Самолетът падна в морето на 29 октомври, десетина минути, откакто излетя от летището на Джакарта. Загинаха 189 души, напомня Агенция Франс Прес.

При предходния полет от град Денпасар до Джакарта, самолетът е претърпял механически проблеми. Пилотът е решил да продължи полета, посочи Нуркахио Утомо, представител на организацията. "По наше мнение самолетът не е бил в положение да лети " и е трябвало да се върне в Денпасар, акцентира той на конференция.

При този полет в самолета са зародили проблеми със системата за поддържане на скоростта, съобщи Ройтерс.

В отчета от предварителното следствие индонезийската организация за сигурност на полетите акцентира, че "Лайън еър " би трябвало да усъвършенства сигурността на полетите, като усъвършенства културата на сигурността и се погрижи документите за осъществените поправки на самолетите й да бъдат попълвани и завеждани за доклад. Не са отправени рекомендации към производителя, отбелязва Агенция Франс Прес.

.В предварителния отчет не се показват аргументи за злополуката. Окончателният документ се чака да бъде оповестен следващата година.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР