Катастрофата в Бургас говори за едно чувство за безнаказаност, за

...
Катастрофата в Бургас говори за едно чувство за безнаказаност, за
Коментари Харесай

Константин Попов: Катастрофата днес показва липса на уважение към институциите

" Катастрофата в Бургас приказва за едно възприятие за безотговорност, за липса на почитание към законите и институциите от страна на каналджиите. За едно отношение към България като към една „ бананова република ”. И това очевидно не е от през днешния ден ", съобщи някогашният началник на защитата ген. Константин Попов, разяснявайки думите на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че " каналджиите са оповестили война на българската страна и тя ще отговори с цялата си мощност ".
Прочетете още
„ Този съответен мотив би трябвало да се употребява, с цел да може да се активизира целия запас – и ДАНС, и Министерство на вътрешните работи, и службите ни за разузнаване. И всички те би трябвало да намерят общото сечение – дружно с прокуратурата, и да работят дружно. А не да се окаже, че след една седмица сме не запомнили този случай. Че има задържани и дадени на съд двама, които са водачи на групи през границата, и да се спре до такава степен. Трябва да се види къде отиват финансовите потоци и да се удари каналджийството в неговата основа ”, безапелационен е той.

По думите му военните са потвърдили, че могат да бъдат потребни и включването им в следствието на случая в Бургас не е изненадващо. „ Те могат да бъдат в помощ и още по-добре извършват дилемите си, когато са в добър синхрон с Министерство на вътрешните работи ”.

Генерал Попов разяснява и мигрантския напън по границите на страната ни и за какво България се оказа неподготвена против сходни нещастия.

„ Най-вероятно тъй като политическото водачество се е фокусирало върху решаването на други задания. Аз не мога да схвана за какво, откакто се разгласи, че има засилен мигрантски поток, едвам в този момент се събраха и взеха решение да се вземат ограничения. Дали повода е рейсът или другата причина е по-важна – че има засилен мигрантски поток. Докато имаме такова отношение към решаването на тези случаи – едва ли ще бъдем доста сполучливи ”, уточни той пред Нова нюз.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР