Катарският инвеститори шейх е повишил още веднъж офертата за придобиване

...
Катарският инвеститори шейх е повишил още веднъж офертата за придобиване
Коментари Харесай

Катарският инвеститор е вдигнал още веднъж офертата за "Манчестър юнайтед"

Катарският вложители шейх е повишил още един път офертата за придобиване на " Манчестър юнайтед ". Според английското издание " Таймс " тя към този момент е 5 милиарда паунда за 100 % от собствеността на клуба.

По този метод той се надява да се пребори с главния си съперник - сър Джим Ратклиф, притежател на петрохимическата компания " Инеос ".

Клубът отхвърли коментар, а капиталовата банка Raine Group, която управлява процеса на наддаване, не отговори незабавно на " Ройтерс ".

Въпреки че шейх Джасим няколко пъти усилва предлагането си, то неговата оферта остава по-ниска от търсените от клуба 6 милиарда паунда. Преди месеци притежателите от семейство Глейзър.

Те получиха " Юнайтед " през 2005 година за 790 милиона паунда.

Ратклиф беше по-внимателен в предложенията си, като първо разгласи, че " няма да заплати глупава цена ". През април обаче " Таймс " заяви, че британецът е подал по-висока оферта от шейх Джасим и само той прави оценка клуба на повече от 5 милиарда паунда.

За момента върхът за най-скъпа продажба е на " Челси ", който през 2022 година беше платен от и група вложители за 5.2 милиарда паунда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР