Катар ще приеме първото в историята си състезание от календара

...
Катар ще приеме първото в историята си състезание от календара
Коментари Харесай

Катар за пръв път приема Гран При от Формула 1

Катар ще одобри първото в историята си съревнование от календара на Формула 1, заменяйки анулирания старт в Австралия. Гран При-то ще се организира на пистата „ Лосаил Интернешънъл “, северно от Доха, на 21 ноември, и ще образува първата част от края на сезона във Формула 1 в Близкия Изток, като ще бъде последвано от надпревари в Саудитска Арабия и последното за акцията Гран При в Абу Даби.

В добавка, Катар подписа и десетгодишно съглашение да семейства на кръг от Ф1 от 2023 година, съобщиха уредниците, представени от gong.bg.

Гран При на Австралия, обичайно откриващо сезона в най-престижната автомобилна конкуренция, беше изместено за края на сезона в опит да бъде обезпечено провеждането му поради коронавирусните рестрикции. Независимо от това, то бе анулирано за втора поредна година.

„ Много сме щастливи да приветстваме Катар в календара на Формула 1 този сезон и в дълготраен проект от 2023-а. Показахме, че можем да продължим да се приспособяваме и има голям интерес към нашия спорт, и вярата от доста местоположения за приемане на Гран При. Огромното изпитание от всички отбори, Ф1 и ФИА направиха по този начин, че да можем да организираме календар с 22 надпревари – нещо, което е доста впечатляващо по време на предизвикателна година и нещо, с което всички можем да се гордеем “, сподели президентът на Ф1 и основен изпълнителен шеф Стефано Доменикали.

Пистата „ Лосаил “ отвори през 2004 и е приема надпревари от MotoGP от този момент под прожектори, които ще бъдат употребявани и за Гран При-то. В своето изказване Ф1 съобщи, че ще удостовери мястото на надпреварата в Катар от 2023 г. нататък на по-късен стадий, предполагайки евентуална смяна от „ Лосаил “. Катар ще одобри и Световното състезание по футбол в края на идната година. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР