Катар отчита значителен напредък в преговори за освобождаването на заложници,

...
Катар отчита значителен напредък в преговори за освобождаването на заложници,
Коментари Харесай

CNN: Катар има значителен напредък в преговорите за освобождаването на заложници

Катар регистрира " забележителен прогрес " в договаряния за освобождението на заложници, държани от " Хамас ", само че към момента има проблеми, оповестява CNN , като се базира на свои източници.

Постигнат е " забележителен прогрес " в договарянията за освобождението на заложници, държани от " Хамас`, само че към момента има нерешени въпроси, са съобщили дипломатически източници, осведомени с договарянията.

" Преговорите вървят доста добре. Имаме пробив ", е допълнил един от източниците. " Все още има останали въпроси, само че диалозите не престават и ние оставаме обнадеждени. "

Помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по близкоизточните въпроси Барбара Лийф е в Доха за срещи, са допълнили осведомени.

Запитан за положението на договарянията, министърът на защитата на Израел Йоав Галант разяснява на конференция по-рано, че " всеки канал е вероятен канал ".

" Едно нещо би трябвало да е ясно - имаме цел и аз имам вяра на страната Израел и на Израелските отбранителни сили... и ще продължим да поставяме всички старания, с цел да върнем заложниците и изчезналите ", е декларирал Галант.

Междувременно западен чиновник, осведомен с договарянията, е декларирал пред CNN, че към момента има оптимизъм към възможното освобождение, само че също по този начин се признава, че " часовникът тиктака ". Длъжностното лице е показало, че в договарянията е реализиран прогрес, само че означи, че Израел няма да отсрочва сухопътната интервенция още дълго.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР