Катар осъществява посредничество в координация със САЩ за освобождаването на

...
Катар осъществява посредничество в координация със САЩ за освобождаването на
Коментари Харесай

Катар преговаря за освобождаване на заложници, очаква се тридневно примирие

Катар реализира ходатайство " в съгласуваност със Съединени американски щати за освобождението на 10-15 заложници в подмяна на преустановяване на огъня за един или два дни ", съобщи източникът, поискал анонимност.

Цитиран от Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция източник, непосредствен до " Хамас ", сподели, че се разисква тридневно помирение в подмяна на освобождението на 12 заложници, включително шестима американци.

Над 240 души бяха пленени и отведени в Газа при невижданата офанзива на бойци на " Хамас " на израелска територия на 7 октомври.

По данни на израелските управляващи от началото на войната, провокирана от това нахлуване, в Израел са починали минимум 1400 души, множеството от които - цивилни, убити на самия 7 октомври.

В линията Газа, в резултат на израелските ответни дейности, целящи унищожаването на " Хамас ", са починали 10 569 души, в това число 4324 деца, по данни на здравните управляващи на палестинското ислямистко придвижване.

Катар, на чиято територия се намира политическото бюро на " Хамас " и който е дал милиони долари финансова помощ на Газа, участваше в посредничеството през октомври, довело до освобождението на четирима заложници - американка и нейната щерка и две израелки. Богатата на природен газ страна е също по този начин непосредствен съдружник на Съединени американски щати, като на нейна територия е ситуирана на най-голямата американска военна база в района.

В неделя катарският министър председател и министър на външните работи Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани удостовери решимостта на страната си да продължи посредничеството си макар компликациите, " породени от дейностите на израелската окупация ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР