Катар изпробва голям брой автобуси преди Световното първенство през следващия

...
Катар изпробва голям брой автобуси преди Световното първенство през следващия
Коментари Харесай

В Катар провеждат тестове на автобусите преди Мондиал 2022

Катар тества огромен брой рейсове преди Световното състезание през идващия месец, когато над 1 милион футболни ентусиасти ще дойдат в страната от Персийския залив, описа един от чиновниците пред медиите. 

Тани Ал Зараа, който дава отговор за подготовката на превоза, разкри пред обществеността, че към 4000 автобуса ще бъдат употребявани по време на едномесечния шампионат, започващ на 20 ноември. Това включва 3000 нови рейса, добити за Мондиал 2022 в допълнение към към този момент съществуващия автопарк от към 1000. Над 700 от новите автобуси ще бъдат електрически, сподели Ал Зараа пред АП. 

Феновете ще могат да употребяват и железопътния превоз в Катар. Автобусите ще транспортират последователите по главните транспортни възли сред осемте стадиона, на които ще се организират мачовете от Световния шампионат. Властите към този момент организираха проби без пасажери с близо 2000 автобуса в края на предходната седмица. Транспортът ще бъде безвъзмезден за притежателите на специфична карта, издадена от локалното държавно управление. Тя е нужна и за влизане по стадионите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР