Катар е бил принуден да похарчи почти 40 млрд. долара,

...
Катар е бил принуден да похарчи почти 40 млрд. долара,
Коментари Харесай

Близо $40 млрд. струва на Катар двумесечният конфликт с арабските държави


Катар е бил заставен да похарчи съвсем 40 милиарда $, с цел да поддържа стопанската система си през двата месеца на спор с четири арабски страни – Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет , оповестява интернационалната рейтингова организация „ Мудис”.

По данни на „ Мудис” Доха е „ изразходвала 38,5 милиарда $ за поддръжка на стопанската система на страната през първите 2 месеца откогато при започване на юни „ арабският квартет” скъса дипломатическите си връзки с Катар. Сумата е към 23% от Брутният вътрешен продукт на емирството.

В момента Катар се сблъсква със съществени проблеми във финансово-икономическата и обществената област под формата на ограничавания, въведени от арабските страни в туристическия бизнес, търговията и банковата сфера.

В резултат на спора единствено през юни и юли от банки в емирството в чужбина са изнесени към 30 милиарда $. В страната на практика не са постъпвали средства от прилежащи страни в Персийския залив, които поддържат глобите против Доха.

Същевременно, в изискванията на продължаващ спор Катар ще успее до края на годината независимо да покрива вътрешните си разноски без да заема средства от интернационалния финансов пазар, съобщи БГНЕС.

Кризата в връзките на Катар с арабските страни продължава от началото на лятото. На 5 юни редица страни оповестиха, че скъсват дипломатическите връзки с емирството, което упрекват в поддръжка на тероризма.
Те страни затвориха границите си с Катар, което е еднакво на обсада. До момента двете страни не са постигнали взаимноизгодно решение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР