Каталунското ръководство не трябва да подценява широката подкрепа, която Европа

...
Каталунското ръководство не трябва да подценява широката подкрепа, която Европа
Коментари Харесай

Юнкер: Като ръководител на ЕК подкрепям позицията на испанското правителство

Каталунското управление не би трябвало да подценява необятната поддръжка, която Европа оказва на испанското държавно управление на премиера Мариано Рахой по отношение на рецесията в района. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в изявление за в. „ Паис “.
Той още веднъж уточни, че съгласно него „ национализмът е отрова “.
Юнкер също по този начин уточни, че на въпроса дали Испания е в положение на разпад той дава отговор негативно. „ Смятам, че не, по-голямата част от испанците са срещу независимостта “, уточни той.
По думите на ръководителя централното държавно управление в Мадрид и каталунските управляващи „ могат да обсъдят степента на автономност, само че Европа е клуб на нациите “. „ Каталунското управление не би трябвало да подценява необятната поддръжка, която има Рахой в цяла Европа… Рахой е мой добър другар, само че това не е мотив. Като началник на Европейска комисия поддържам позицията на испанското държавно управление “, уточни той. Кризата сред централното държавно управление и каталунските управляващи се разпали след извършения референдум за самостоятелност в самостоятелния район на 1 октомври. В края на месеца локалната власт отпред с президента Карлес Пучдемон оповестиха независимостта на Каталуния. Това принуди Мадрид да предприеме изключителни ограничения, в това число Член 155 от испанската конституция, който разрешава ограничението на автономията на районите. В рамките му от власт беше отстранено цялото локално управление в Каталуния. Мариано Рахой разпусна районния парламент и свика предварителни избори на 21 декември, напомня, ТАСС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР