Каталунският премиер Карлес Пучдемон няма да уважи съдебната заповед да

...
Каталунският премиер Карлес Пучдемон няма да уважи съдебната заповед да
Коментари Харесай

Пучдемон отказва да застане пред съда в Испания

Каталунският министър председател Карлес Пучдемон няма да почете правосъдната заповед да се върне в Испания, където да дава отговор пред съда по отношение на оповестяването на самостоятелност на самостоятелната област. Това съобщи неговият юрист, представен от в. Индипендънт. Той остава " в заточение " в Белгия. По думите на юриста му, няма проблем да свидетелства от там.

Ако Пучдемон не се отзове на призовката от Върховния съд, може да бъде издадена заповед за неговия арест. Тогава ще бъде невероятно той да се кандидатира в изключителните избори на района, свикани от испанското държавно управление на 21 декември.

Испанският министър председател Мариано Рахой смъкна държавното управление на Пучдемон в петък, часове, откакто каталунският парламент излезе с едностранна декларация за самостоятелност, която беше бойкотирана от опозицията и оповестена за противозаконна от изпанския съд. В понеделник основният прокурор на Испания повдигна обвинявания против Карлес Пучдемон във връзка извършения референдум и оповестената самостоятелност на самостоятелната област Каталуния.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР