Каталунските спортисти и отбори не възнамеряват да напускат испанските първенства

...
Каталунските спортисти и отбори не възнамеряват да напускат испанските първенства
Коментари Харесай

Каталунските спортисти не възнамеряват да напускат испанските първенства

Каталунските спортисти и тимове не имат намерение да напущат испанските шампионати и шампионати, в които вземат участие, оповестяват районните издания.

Президентът на Каталуня Карлес Пучдемон се чака да разгласи едностранна декларация за самостоятелност след оспорвания референдум на 1 октомври. Обстановката в Барселона е напрегната преди съвещанието на каталунскя парламент, планувано за 18 ч. във вторник.

Каталунската полиция Мосос д'Есквадра затвори за гости парк в Барселона, където се намира постройката на районния парламент.

Различните каталунски спортни федерации не имат намерение да напущат съревнования, в които вземат участие сега, макар упованията за оповестяване на самостоятелност.

Каталунската федерация по футбол ще продължи работата си под управлението на испанската, което на процедура значи, че се чака футболните тимове на Барселона, Еспаньол и Жирона да запазят настоящия си статут в Ла Лига.

Баскетболната федерация на Каталуня също не възнамерява да напуща испанската и тимовете на Барселона и Ховентут също се чака да продължат присъединяване си в Лига Ендеса.

Това в цялостна степен важи и за каталунските спортисти, които вземат участие в самостоятелните надпревари на Испания.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР