Каталунската полиция арестува мъж, който подготвял терористичен атентат в автономния

...
Каталунската полиция арестува мъж, който подготвял терористичен атентат в автономния
Коментари Харесай

Арестуваха мъж, подготвял терористичен акт в Каталуния

Каталунската полиция арестува мъж, който подготвял терористичен атентат в самостоятелния район. Заподозреният се канел по-късно да замине за Сирия, с цел да се причисли към джихадистката формация Даеш.

Мъжът е на 32 години и е арестуван в региона на Тарагона, откакто от август 2021 година е наблюдаван деликатно от частите за битка с тероризма.

Наблюдението му е почнало откакто е станал нападателен, взел участие е в демонстрации, подкрепящи джихадистки терористични организации и се е опитвал да притегли повече съидейници с радикалните си възгледи.

Според каталунската полиция той е гледал в интернет клипове с джихадистко наличие. След арестуването му мъжът е настанен в център за задържане на чужденци, до момента в който върви делото против него.

Това е следващия арест, обвързван със опасност от атентати, след август 2017 година, когато в центъра на Барселона 22-годишен нападател се вряза с микробус измежду пешеходците на една от най-оживените търговски улици – „Ла Рамбла“. Загинаха 16 души, а 131 души от 34 националности бяха ранени.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР