Каспър Рууд трябваше да претърпи неприятен момент в началото на

...
Каспър Рууд трябваше да претърпи неприятен момент в началото на
Коментари Харесай

Рууд сложи край на приказката на Делбонис и ще търси втори трофей в Буенос Айрес!

Каспър Рууд трябваше да претърпи противен миг при започване на годината и пропусна Откритото състезание на Австралия. През тази седмица обаче норвежецът е назад на корта на обичаната си алена настилка и ще спори за трофея в Буенос Айрес, където победи през 2020-та, откакто преди броени минути се оправи удобно с Федерико Делбонис - 6:3 6:3. Рууд към момента няма изгубен сет по пътя си към заключителната борба, а негов противник ще бъде един всред Лоренцо Сонего и Диего Шварцман.

Световният номер 8 пое самодейността още от дебютните минути на срещата и изглеждаше, че изцяло господства събитията на корта. Левичарят обаче мигновено съумя да спре стремежа на своя противник и изравни резултата. Последваха няколко бързи гейма, преди да се появят нови проблеми за Рууд, само че топ поставеният не се поддаде на натиска, под който бе подложен и завоюва гейма си за 4:3. Още в последвалото подаване на Делбонис пристигна и развръзката на откриващата част. Местният представител вървеше към удобно продобиване на сервиса си, само че бе пречупен от норвежеца, който след това постави решително завършек на сета.

Още при започване на втория сет и пред двамата се откриха благоприятни условия да излязат напред с пробив задатък, само че това не се случи. Рууд придвижи импулса си от първата част и бързо открадна противниковото подаване, увеличавайки задатъка си за 3:1. До края международният №42 правеше нужното, с цел да държи напрегнат своя противник, само че Рууд не трепна в нито един миг и справедливо ще спори за шеста купа в своята кариера.

Ruud rolls on
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР