Касов бон развежда семейни двойки. Ако платите за мъжки дънки

...
Касов бон развежда семейни двойки. Ако платите за мъжки дънки
Коментари Харесай

Касов бон развежда семейни двойки

Касов бон развежда фамилни двойки. Ако платите за мъжки дънки във верига на известен бранд в моловете, ще получите записка, на която написа дамско яке, сподели изследване на " Телеграф “.

Причина е комплициране в заприходяването в склада на облеклата в комерсиалните обекти. Това провокира проблеми с издаването на фактури и фамилни свади.

Склад

Оказва се, че продуктите влизат в складовете със заменени наименования. Позицията джинсов панталон се заприходява в складовата стратегия, с която работят обектите, като дамско яке.

Програмата автоматизирано е обвързвана с касовите апарати и боновете излизат с наименованията, които са и в програмата. Така, в случай че купим мъжки дънки, ще получим документ, че сме платили за дамска връхна дреха.

По-лесно е да се заприходят няколко съществени позиции, когато става дума за бързооборотни артикули, разясниха търговци. Така не се губи време в заприходяване на доста и разнообразни типове облекла и в системата се вкарват единствено няколко съществени.

Проблем

Проблем се получава при издаването на фактура. Ако някой шеф на компания купи работни панталони на чиновниците си и желае да му издадат фактура, на нея ще написа какво действително е купил, тъй като тя се попълня на ръка.

Тъй като обаче тази позиция е заприходена като дамско яке в системата на комерсиалния обект, в касовия бон, който се ползва към фактурата, излиза автоматизирано дамско яке.

Това е проблем, тъй като данъчните няма да признаят това като фирмен разход поради несъответствието в двата документа – бона и фактурата, разясниха специалисти.

Скандал

Подобен случай даже разведе мъж и жена, описа продавач-консултант. Съпругата разкрила касов бон в джоба на мъжа си, на който пишело рокля. За да я убеди, че не е купувал дреха на друга, а панталон за себе си, мъжът се принудил да отиде с половинката си на място в бутика, откъдето да потвърдят, че написаното на бележката не дава отговор на действителността.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР