Късно във вторник Камарата прие мярка на Републиканската партия за

...
Късно във вторник Камарата прие мярка на Републиканската партия за
Коментари Харесай

Камарата преодоля порицанието на Рашида Тлаиб

Късно във вторник Камарата одобри мярка на Републиканската партия за публично неодобрение на конгресмена Рашида Тлаиб (D-Mich.) поради откровената й рецензия към Израел, като някои демократи се причислиха към всички републиканци, с цел да поддържат порицанието.

Представител Рич МакКормик (R-Ga.) беше почнал да порицава Tlaib за това, което той назова „ поощряване на подправени разкази “ за офанзивата на палестинската въоръжена група Хамас против Израел и за „ призоваването за заличаване на страната Израел “. Това е по-целенасочена мярка, откакто сходен опит за неодобрение на Tlaib се провали предходната седмица.

Tlaib ще накара формалното неодобрение да й бъде прочетено на глас в залата. Четирима републиканци гласоподаваха срещу мярката и 22-ма демократи за нея, като окончателният резултат доближи 234-188, защото четирима депутати гласоподаваха присъстващи.

Прогресистката от Мичиган разгневи освен републиканците, само че и някои свои членове партия с нейните мнения, критикуващи израелското държавно управление, в това число публикуването на видеоклип в обществените медии със скандиране, което е съединителен зов за Хамас: „ От реката до морето Палестина ще бъде свободна “. Фразата се отнася до мечтаната палестинска страна, която ще се простира от река Йордан до Средиземно море. На него се гледа като на апел за принуждение против Израел и отменяне на правото на Израел да съществува.

Това е най-новото развиване в това, което се трансформира в продължаваща война за неодобрение в Камарата. Демократите отхвърлиха сходно предложение за неодобрение на Tlaib предходната седмица, когато представителят Марджъри Тейлър Грийн (R-Ga.) стартира настояването.

Близо две дузини републиканци се причислиха към всички демократи в отхвърлянето на тази мярка, която сравняваше про -Палестинският митинг в Капитолия против „ въстание “. В отговор демократите внесоха предложение за неодобрение на Грийн, само че го отдръпнаха преди гласоподаване. Грийн вкара още веднъж своята мярка за неодобрение на Tlaib, откакто отстрани езика за „ въстание “, макар че тя се отдръпна, когато Камарата на представителите действаше по ръководената от Маккормик резолюция.

След това, в понеделник вечерта, демократите също вкараха неодобрение на Конгресмен Брайън Маст (R-Fla.), откакто съпостави „ почтени палестински цивилни “ с „ почтени нацистки цивилни “. Американка в Конгреса и сега е единствената палестински американец. Тя беше член на израелското държавно управление по време на мандата си в Конгреса и също гласно прикани за преустановяване на огъня във войната сред Израел и Хамас.

Говорейки в залата по-рано във вторник, сътрудниците й бяха изкривили нейните позиции и тя повтори, че нейните рецензии са само към израелското държавно управление: „ Идеята, че критикуването на държавното управление на Израел е антисемитско, основава доста рисков казус. “

Но това пояснение не беше задоволително положително за някои демократи от Камарата.

„ Това не е допустима изразителност “, сподели конгресменът Брад Шнайдер (D-Ill.), който във вторник разгласява изказване, дружно със 70 други демократи, осъждащи езика, употребен от Tlaib.
Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР