Късно снощи тежковъоръжените наемнии на частната военна компания (ЧВК) Вагнер

...
Късно снощи тежковъоръжените наемнии на частната военна компания (ЧВК) Вагнер
Коментари Харесай

Вижте как Ростов изпрати Пригожин като герой

Късно нощес тежковъоръжените наемнии на частната военна компания (ЧВК) " Вагнер " започнаха да напущат завладения от тях съветски град Ростов на Дон след договорка с държавното управление, която спря похода им към Москва. 
 Снимка АП / Българска телеграфна агенция

По-късно тази заран Агенция Франс Прес заяви, че бойците на " Вагнер " се изтеглят и от граничещата с Украйна съветска Воронежка област. Агенцията се базира на губернатора Александър Гусев.
 Снимка АП / Българска телеграфна агенция

Социалните мрежи изобилстват от фрагменти, показващи по какъв начин поданици на Ростов приветстват " вагнеровци " и водача им Евгений Пригожин, до момента в който те обсаждат командването на съветския Южен боен окръг.

Сделката планува метежниците да спрат похода си към Москва (те бяха стигнали на към 200 км от съветската столица) и да се върнат във военните си лагери. В подмяна страната приключва наказателните производства против тях и Пригожин, който отива в Беларус. Посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко се оказа решаващо за прекратяването на метежа. Неучаствалите в него " вагнеровци " ще получат опция да подпишат контракти с съветското министерство на защитата, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. 

Жители на Ростов скандираха по улиците на града " Вагнер ", " Вагнер " и се снимаха с наемниците от групировката. 

Видеоклиповете свидетелстват за тежкото въоръжение на частната войска и за необятната и известност измежду популацията.

Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР