Късно снощи проблемът с личните лекари, които протестираха за това,

...
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Решихме проблема с личните лекари относно имунизациите

Късно нощес казусът с персоналните лекари, които стачкуваха за това, че имат два дни в седмицата да правят имунизации и реимунизации, беше решен. Това заяви министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на брифинга на Оперативния щаб.
„ Вчера през целия ден говорихме с тях и в късните часове постигнахме единодушие във връзка с другите визии. Подписал съм изменение на заповедта ми. Фиксирахме, че става въпрос за деца до 18-годишна възраст, както и за опцията с изключение на вторник и четвъртък, да може и в различен ден да се правят тези имунизации и реимунизации “, сподели още Ананиев.

В ефира на Българска национална телевизия по-рано през днешния ден доктор Николай Брънзалов обаче съобщи, че от Българския лекарски съюз към момента чакат отговори на своите въпроси от здравното министерство. Той съобщи, че има несъответствия сред нормативната уредба и писмото на Ананиев, което разбуни духовете измежду общопрактикуващите лекари през вчерашния ден. Той съобщи, че не е потребно в изключителна обстановка да има друго пояснение на едни и същи понятия.

" Общоизвестен факт е, че всеки болен, който се появи, първо би трябвало да се мисли, че е инфектиран с коронавирус зараза. След като достъпът до нашите кабинети не е прекратен, не може да се каже, че ние нямаме допир със инфектирани ", съобщи по-рано проф. Брънзалов.

Относно имунизациите по време на постоянния брифинг на Националния оперативун щаб здравният министър Кирил Ананиев съобщи:

“Има джипита, в които децата са по-голямата част от пациентите, по тази причина в границите на два дни няма да могат да се оправят с размера работа, по тази причина даваме опция и в различен ден да се правят имунизации, като не се смесват потоците на здрави деца и заболели възрастни “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР