Късно снощи оперираха 3-месечния Анди, чиято история трогна хиляди българи.

...
Късно снощи оперираха 3-месечния Анди, чиято история трогна хиляди българи.
Коментари Харесай

Оперираха бебето, чиято съдба трогна цяла България

 Късно нощес оперираха 3-месечния Анди, чиято история трогна хиляди българи. Момченцето сътвори казус в дарителството, след като единствено за няколко часа през февруари бяха събрани над 200 000 лв., нужни за чернодробна трансплантация в Германия.

" Обадиха ми се доскоро от болничното заведение, интервенцията на Анди е предходна добре, в този момент ще бъде в интензивното. На този стадий са доста удовлетворени от това по какъв начин се е случило. Много е значимо и през идващите дни да стискаме палци да няма затруднения. Съпругът ми също е добре, неговата интервенция също е минала успешно. Много ви благодарим още веднъж! Нямате визия какъв брой съм щастлива сега и какъв брой съм ви признателна ", сподели майката на Анди Христиана Илиева.

В момента, в клиниката в Германия един до различен лежат и Анди и татко му – момченцето се подложи на животоспасяващата чернодробна трансплантация, а баща му му стана донор. Семейството отпътува преди повече от месец, дни преди границите да бъдат затворени поради карантината. А това стана допустимо, откакто единствено за няколко часа събраха цялата нужна сума, с цел да може всичко това да се случи в точния момент.

" Просто е прелестно! Абсолютен казус ", разяснява Елена Бисерова от " Хелп Карма ".

" Винаги съм знаела, че хората са положителни, само че това е магия! " - с тези думи майката на Анди посрещна екипа на " Нова ТВ " през февруари, когато за първи път описа историята на момченцето. Именно тогава тя помоли обществено за помощ, защото лекарите даваха още 30 дни живот на сина й. 

" Анди е спокоен, съумяват да го държат постоянен. Болестта напредва и това се усеща по много неща – коремчето му към този момент е много огромно, отхвърля да се храни, само че медицинският екип тук е доста добър, знае какво прави, имат доста огромна процедура. Анди играе, смее се, закача се по този начин, че по това съдим, че макар всички дискомфорти, той е с борбен дух ", описа преди месеци майката на детето.

Анди ще остане в Интензивния бранш на немската болница още известно време, а идващите дни са извънредно значими за положението му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР