Късно снощи IBM съвсем неочаквано обяви, че е постигнато споразумение

...
Късно снощи IBM съвсем неочаквано обяви, че е постигнато споразумение
Коментари Харесай

IBM закупува Red Hat за 34 милиарда американски долара

Късно нощес IBM напълно ненадейно разгласи, че е реализирано съглашение с известния разработчик на програмен продукт с отворен код Red Hat. Синият колос е убеден че договорката ще помогне и на двете компании да станат водачи в региона на облачните технологии и услуги. Финансовите анализатори са на мнение, че посредством това усвояване, IBM ще укрепи позициите си на фона на голямата конкуренция от страна на двата колоса в областта на електронните облаци – Microsoft и Amazon.

Споразумението планува цялостното изкупуване акциите на Red Hat при цена $190 на акция. Това е с 63% повече от цената на акциите на Red Hat след приключването на търговете в петък вечер. Общата сума е към $34 милиарда и по този метод това най-крупната договорка в историята на синия колос.

След затварянето на договорката, Red Hat ще продължи работата си в границите на отдела Hybrid Cloud и ще запази освен своята конструкция, само че и управление .

Ръководителят на Red Had Джим Уайтхърст означи, че с ресурсите на IBM неговата компания ще може да доближи ново равнище на развиване, да разшири въздействието на свободния програмен продукт и да направи технологиите на Red Had по-достъпни за необятната публика.

Към сегашен ден договорката е утвърдена от бордовете на шефовете на IBM и Red Hat. Сега следва тя да бъде утвърдена от акционерите и от регулаторните органи. Очакванията са договорката да бъде затворена през втората половина на идната година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР