Късно снощи екипаж на военнотранспортния самолет Спартан от състава на

...
Късно снощи екипаж на военнотранспортния самолет Спартан от състава на
Коментари Харесай

Дете е откарано за лечение в Германия с военния самолет "Спартан"

Късно нощес екипаж на военнотранспортния аероплан " Спартан " от състава на Военновъздушни сили е направил полет до Франкфурт на Майн с онкоболно дете на борда, придружавано от доктор от Центъра за незабавна здравна помощ – София, и майката на детето. Това оповестяват от Министерството на защитата.

16-годишното момче е с диагноза остра миелоидна левкимия, с тежък рецидив на болестта. За продължение на лекуването в Специализираната детска хематологична клиника в Гисен, Германия е ориентирано от лекуващия го екип от Клиниката за деца с онкохематологични болести в УМБАЛ " Царица Йоанна- ИСУЛ ", София.

В известието се показва, че заради незабавното положение на детето, за часове министър-председателят Бойко Борисов и министрите Кирил Ананиев и Красимир Каракачанов основали организация за превозването. В момента детето е в немската детска хематологична клиника под интензивно лекарско наблюдаване и лекуване.

Разходите по лекуването се поемат от Фонда за лекуване на деца към Министерството на здравеопазването и от здравната каса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР