Късно снощи бяха раздадени шестите национални награди за правосъдие. Тази

...
Късно снощи бяха раздадени шестите национални награди за правосъдие. Тази
Коментари Харесай

Връчиха Националните правосъдни награди

Късно нощес бяха раздадени шестите национални награди за правораздаване. Тази година за повсеместен принос беше отличен 94-годишният правист - проф. доктор Александър Янков - единственият българин - президент на Световната организация по интернационално право.

Изкуството на положителното и справедливото. За това изкуство се бори правото. Завързаните очи на Темида се пробват да стигнат до истината без предубеждения. А задачата на Националните правосъдни награди е да поощрят българските адвокати, които ежедневно търсят тази истина.
Нина Хамилтън, правист и съосновател на церемонията: Правосъдната колегия не е толкоз страховита.
Гран При премията тази година отиде при проф. доктор Александър Янков.
проф. Огнян Герджиков: Едно име, което няма правист в България, който да не знае.Людмил Рангелов, юрист: Добър учител, извънреден правист и добър човек.
Бил е заместник-председател на Международния съд в Хага и дълготраен арбитър към Международния морски арбитражен съд към Организация на обединените нации. Биографията му приказва доста, само че внучките му споделят задоволително.
Ирина Кирякова: Изключителен образец на дух, на религия.Яна Тодорова: Неговите правила постоянно са били обяснявани, обосновавани. Никога не е бил просто непоколебим.
А в доказателство на това, че правото желае да оказва помощ, и тази година събитието е благотворително.
Нина Хамилтън, правист и съосновател на церемонията: Вече за шеста година подкрепяме деца с церебрална парализа.
Наградите са единствено условност - мотив да се подсети, че тези, които преследват истината, не трябва да остават незабелязани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР