Късмет е, че откъснатото крило на разбилия се малък самолет

...
Късмет е, че откъснатото крило на разбилия се малък самолет
Коментари Харесай

Експерт: Самолетът със загиналите в Оризари не е бил в изправност

Късмет е, че откъснатото крило на разрушилия се дребен аероплан на стадиона в пловдивското село Оризари не е блъснало някого на терена. Най-вероятно водачът е съумял, доколкото е допустимо, да насочи машината към реката.
Така авиоекспертът Ангел Борисов разяснява в „ Тази сутрин” случаят, при който починаха двама души. Трагедията се случи в събота пред очите на доста участници в съревнование с дронове.

Самолетът бе самоделен, копие на известния модел " Зодиак ". Внезапно обаче крилото му се откъсна, а 45-годишният водач и 18-годишният му сателит починаха на място.

„ Не сме имали подобен сходен случай на отделяне на крило без забележима причина. Евентуално при доста огромно натоварване биха се получили сходни деформации. Този аероплан е летял седем години без забележки”, изясни Борисов.

„ Болното място на дребните самолети е поддръжката. Пилотите би трябвало да се занимават с това, само че на тях не им доближава техническа просветеност и по тази причина стават сходни инциденти”, сподели още авиоекспертът.

По думите му самолетът е минал обзор преди четири месеца, само че очевидно не е направена рентгеноскопия.

„ Не е допустимо, в случай че тогава всичко е било обикновено, в този момент крилото да се откъсне”, на мнение е Ангел Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР