Касиерът в „Изипей” – Разлог Васил Татарски, който завчера вдигна

...
Касиерът в „Изипей” – Разлог Васил Татарски, който завчера вдигна
Коментари Харесай

Невероятен обрат с въоръжения грабеж в офис на Easy pay в Разлог

Касиерът в „ Изипей” – Разлог Васил Татарски, който завчера подвигна на крайник полицията от региона със сигнал за въоръжен обир, а по-късно бе арестуван като възможен причинител, няма да бъде притеглен като обвинен заради липса на задоволително доказателства, уличаващи го, че е направил действието. Това заяви публично административният началник на районна прокуратура – Благоевград прокурор Борислав Ковачки, оповестява Struma.bg.

„ Няма да бъде повдигано обвиняване. Според наблюдаващия прокурор няма задоволително доказателства против лицето. Това е право на вътрешно разбиране и аз като административен началник не мога да се меся”, сподели прокурор Ковачки и добави, че арестуваният ще бъде освободен в 17:00 часа, когато изтича заповедта му за задържане.

Собственикът на обрания офис Петър Татарски във вчерашния ден към момента нямаше публична информация за хода на следствието и показа, че ще изчака произнасянето на способените органи, само че бе безапелационен, че ще употребява всички законови механизми да си възвърне изчезналата сума. Той не скри, че е бил сюрпризиран от случилото се и от задържането на касиера, който е и негов братовчед, като възможен причинител.

„ Въпреки че сме братовчеди, не го познавам добре, не сме били толкоз близки. Имаме по-близки контакти, откогато стартира работа в офиса преди към един месец. Не мога да кажа дали е податлив да извърши сходно нещо и дали фактически е бил финансово усложнен, каквато информация се появи.

До този миг аз нямам публична информация за хода на следствието и не мога да коментирам”, сподели Петър Татарски. На този стадий той отхвърли да изрази персонално мнение дали е имало обир, или е инсценировка.

„ Нека ме уведомят публично и тогава ще разясняваме още веднъж “, беше отговорът на Татарски.
Така топката още веднъж е в ръцете на проверяващите, които би трябвало да съберат неоспорими доказателства, уличаващи касиера В. Татарски, с цел да му бъде повдигнато обвиняване.

Собственикът на офиса показа, че в обекта има конфигуриран единствено СОТ, само че няма камери. Имал е желание да инсталира скоро.

Припомняме, че малко след 12:00 часа в понеделник сигнал за въоръжен обир подвигна на крайник полицията в региона. Бе мобилизиран голям запас полиция и жандармерия в търсене на въоръжените обирджии. Блокирани бяха изходите на града и се ревизираха всички коли. Полиция и жандармерия бе позиционирана на няколко места през прохода Предел и посока Банско.

В късните следобедни часове стана ясно, че събраните доказателства сочат към инсценировка и като възможен причинител бе арестуван 30-годишният касиер Васил Татарски, който е отведен за разпит в полицията в Разлог. По-рано денем пред медии арестуваният описа, че в офиса нахлули двама мъже, единият от които въоръжен, насочил револвер към него и заплашвайки го, изискал парите от касата.

Твърденията му бяха, че не е видял дали мъжете са избягали с автомобил или пешком и в каква посока са тръгнали. От околните търговски обекти никой не бе схванал нищо за случилото се.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР