Касиди Хътчинсън се защитава в първото телевизионно интервю след свидетелските показания

...
Касиди Хътчинсън, бившият сътрудник на Тръмп в Белия дом, който
Коментари Харесай

Касиди Хътчинсън, бившият сътрудник на Тръмп в Белия дом, който даде бомбени показания пред комисията на Камарата на представителите, разследваща бунта от 6 януари, защити анекдотите, които разказа под клетва в първото си телевизионно интервю след свидетелските й показания на Капитолийския хълм.

„Какво ще спечеля, ако изляза напред? За мен щеше да е по-лесно да продължа да бъда съучастник и да остана в комфортната зона“, каза Хътчинсън в интервю за „CBS Sunday Morning“.

CBS също така съобщи, че Хътчинсън е свидетелствал пред големи съдебни заседатели в окръг Фултън, Джорджия, и Вашингтон, окръг Колумбия, относно последиците от изборите през 2020 г., но отбеляза, че не е ясно колко съществени са тези показания при формирането на наказателните дела, заведени сега срещу бившия президент Доналд Тръмп.

Хътчинсън разказа, че адвокат, с когото първоначално е работила и който е бил осигурен чрез политическите връзки и пари на Тръмп, й е дал ясно да разбере, че колкото по-малко си спомня на следователите от Камарата, толкова по-добре. Тя отговори на няколко въпроса в първоначалните си интервюта – преди да смени адвоката – с „Не знам“ или „Не си спомням“, но това „беше информация, която си спомнях много ясно“.

Нейните показания миналата година разкриха, че Тръмп е бил наясно с потенциала за насилие на 6 януари 2021 г., но е продължил с опитите си да раздразни поддръжниците си.

Хътчинсън също свидетелства, че е чула разказ от втора ръка, че Тръмп е бил толкова ядосан на неговия екип от тайните служби, който му е попречил да отиде до Капитолия на 6 януари, че се хвърлил към предната част на президентската си лимузина и се опитал да завърти волана.

Агентът от тайните служби Боби Енгел, за когото Хътчинсън каза, че е бил свидетел на инцидента, и тогавашният заместник-началник на кабинета на Белия дом Тони Орнато, от когото тя каза, че е чула историята, казаха, че не я помнят.

Но Хътчинсън каза на CBS: „Знам какво си спомням. … Поддържам това, за което съм свидетелствал“, като отбелязва, че е възможно Енгел и Орнато да не помнят инцидента.

Джейк Тапър от CNN ще седне с Хътчинсън за интервю, което ще бъде излъчено във вторник от 16:00 часа. ET на „The Lead“. Публичните изяви на Хътчинсън идват преди издаването на предстоящата й книга „Достатъчно“.

В откъс от книгата, който беше съобщен за първи път от The Guardian и потвърден от CNN, Хътчинсън твърди, че Руди Джулиани я е опипвал на 6 януари 2021 г., докато са стояли зад кулисите по време на митинг, предшестващ атаката на Капитолия в САЩ.

Хътчинсън пише, че Джулиани е пъхнал ръцете си „под сакото ми, след това под полата ми“ на митинга на 6 януари. Политическият съветник на Джулиани заклейми твърдението като „отвратителна лъжа“. CBS съобщи, че Хътчинсън и нейният издател подкрепят историята.

Хътчинсън каза в неделя, че е „излизала от скривалището си“ и е излизала с „ограничен капацитет“ отчасти от съображения за сигурност, откакто се е изявила като свидетел срещу Тръмп.

Бившият сътрудник на Белия дом разкри, че е потърсила насоки от историята на Александър Бътърфийлд, който свидетелства по време на изслушванията по делото Уотъргейт, и му е благодарила лично. Книгата на Боб Удуърд за Бътърфийлд, каза тя, й показа „не само, че мога да направя това, но и че има живот от другата страна на това“.

След почти двучасовото си свидетелство Хътчинсън защити казаното от нея пред комисията и в записани показания на фона на отблъскване от страна на съюзниците на Тръмп.

Хътчинсън също си сътрудничи с прокурорите на Джорджия, разследващи усилията на Тръмп да отмени изборите през 2020 г. в щата. Това е едно от четирите дела, по които бившият президент е обвинен.

Що се отнася до 2024 г., Хътчинсън каза, че няма да гласува за Доналд Тръмп. „Той е опасен за страната“, каза тя пред CBS.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР