Къщите за гости са хит през зимата, защото дават приятна

...
Къщите за гости са хит през зимата, защото дават приятна
Коментари Харесай

Румен Драганов: Добрите къщи за гости са резервирани още от миналата Нова година

Къщите за посетители са шлагер през зимата, тъй като дават приятна атмосфера. Особено по Коледа и Нова година те са авансово ангажирани още от предходната Нова година. Това включва както дребните фамилни хотели, по този начин и фамилните вили. Краят на ноември е късно време, с цел да резервираме почивката си по празниците на тези места, счита Румен Драганов. Той гостува в предаването " Денят на Фокус “ по Радио " Фокус “. " Най-добрите от дълго време са заети “, безапелационен е Драганов. " Туристите, които в този момент се сещат да вършат резервации за Коледа и 31 декември, могат да намерят само положителни места към тоалетната – не и край дансинга “.

Според него, зимният сезон не би трябвало да се свързва единствено със ските и снега. " Миналата година на Великден имаше снежна завивка, само че курортите затвориха. Следователно отново може да има ски и без толкоз сняг. Очакваме над 1,7 млн задгранични гости този сезон и два пъти толкоз българи, които да пътуват през зимата. На първо място това са визити на близки и роднини по празниците, на второ- СПА туризъм, на трето- културен туризъм. След мощен зимен сезон следват мощен пролетен и летен сезон – ние сме целогодишна туристическа дестинация “, очерта картината на туризма в България Драганов.

Планината не е единствено ски. Зимният сезон стартира в Банско на 15 декември, само че на Пампорово стартира на 1 декември. Културният туризъм в градска среда, както и уелнес туризмът пък, нямат период – те не стопират, подсети той. " Цените са ниски – когато цените са високи, можеш да си купиш каквото искаш, тъй като нямаш конкуренция като клиент – другите не могат да си го разрешат. В нашите зимни курорти нямаме места – това значи, че цените са налични “, безапелационен е Драганов.

При нас има доста огромна периодичност на визитите на българи в български курорти целогодишно. " Няма по какъв начин да отидете до Италия, където се твърди, че има евтини оферти, 23 пъти, а в България можете. Дори и офертите за 4000 лева на вечер за празничните дни са разпродадени “, безапелационен е Румен Драганов.

" Наблягането на ските като най-важната, съществена точка в зимния сезон се дължи на функционална неначетеност. Защо си затваряме очите пред минералните извори с над 40 дестинации, прелестни балнеохотели, които са цялостни всеки уикенд – това малко ли е? Туристите преглеждат исторически забележителни. Бизнес туризмът също употребява хотели, оставя пари в локалната стопанска система “, счита още Румен Драганов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР