Къщичките за деинституционализация са олицетворение на цялата държава – добра

...
Къщичките за деинституционализация са олицетворение на цялата държава – добра
Коментари Харесай

Петър Москов: Държавата е там, където не трябва

Къщичките за деинституционализация са въплъщение на цялата страна – добра фасада и липса на наличие от вътрешната страна, сподели той.

Това е обвързвано и с деинституционализация на деца в риск, и с обучение, опазване на здравето, с стопанска система. Целта е усвояването на едни пари, резултатът е нещо, което не ни интересува. Това е сбъркана философия от позиция на класификация на страната – къде би трябвало да е задължението ѝ, уточни Москов.

"Ангажиментът на страната, задължението ѝ, е с нашите налози да ни подсигурява сигурност посредством смислена, добре структурирана и оборудвана полиция; обучение на децата ни през добре настоящо, свястно функциониращо училище; лечебни заведения, ориентирани към успеваемост от позиция на потребностите на пациента. Държавата е там, където не би трябвало, и не е там, където би трябвало “, сподели още Москов.

Според него положението на опазването на здравето в този момент е заплащането на цената на спряната стратегия за промени, която започнахме през 2014 година

По думите му „ страната е инфилтрирана от лобита “.

Бившият министър разяснява и заплахата единствената профилирана клиника по детска кардиология и кардиохирургия в страната да спре работа поради финансови компликации и дефицит на медицински сестри.

„ Грозна и сбъркана страна е тази, която чака от лечебните заведения финансов, а не здравен резултат “, сподели той.

Проблемът не е обвързван с едни съответни 7 млн. за една съответна болница, а е нужно редовно политическо решение, което води системата към интереса и потребността на хората, а не към източването на нашите пари за здраве от хора, които по този начин са си създали бизнес логиката, разяснява Москов.

В отговор на въпрос той сподели, че не извънпарламентарните партии подбуждат митингите в поддръжка на Пирин.

"Всеки митинг е политически – даже против настилката пред входа, лечебните заведения или учебните заведения, тъй като „ политиката е заниманието, което споделя по какъв начин се подрежда страната “. Това, че зад митингите има предпочитание кабинетът да падне, е обикновено ", счита Москов.

По думите му в проблема от едната страна стоят „ едни хора от посткомунистическата олигархия, за които стабилно развиване и етичен капитализъм не значат нищо. От другата страна стоят едни хора, които пък желаят смяната на този ред, а това, което пропагандират, е социализъм “.

Когато крайнолявата политическа наклонност на Европа в лицето на Ска Келер идва в България, с цел да каже какво би трябвало да бъде смисленото бъдеще на страната, то би трябвало да има опозиция, въпреки тя да не бъде нападателна и с прилагателни, сподели Москов, визирайки декларацията на НФСБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР