Кашлицата е нещо наистина много неприятно. Най-често е един от

...
Кашлицата е нещо наистина много неприятно. Най-често е един от
Коментари Харесай

Силна кашлица? Ето с кои чайове ще я преборите!

Кашлицата е нещо в действителност доста неприятно. Най-често е един от признаците на простуда или грип и може да съпровожда болести като бронхит. Лековете на баба постоянно носят облекчение. Още повече че продуктите от нашата кухня и килера постоянно се срещат в съставките на рекламираните препарати за кашлица.

Мащерката, подбелът и бялата ружа са съставки в медикаментите, само че можете да си извършите и домашни билкови чайове против кашлица. Ето и някои предписания.

1. Чай от мащерка

Той е превъзходен съдружник в такива моменти. Изсипете 1 супена лъжица от билката в чаша вряла вода и оставете за 10 минути под похлупак. Прецедете го. Пийте по 1/2 чаша 2 пъти дневно.

2. Чай от подбел

Залейте 1 супена лъжица от сместа от листа и цветове от подбел в чаша вряла вода и оставете под похлупак за 15 минути. Прецедете и пийте по 1/2 чаша отвара 3-4 пъти дневно.

Като втори вид:
Как да си създадем домакински сироп срещу кашлица – топ 2 на най-ефективните лекове
Предлагаме ви 2 лесни предписания за домакински сироп за кашлица, включващи най-мощните естествени лекове като джинджифил, мед и лимон. Джинджи...

Залейте 2 супени лъжици цветове от подбел с чаша вода и оставете да къкри на муден огън под похлупак за 5 минути. Оставете настрани за 10 минути, след което прецедете. Пие се по 1/2 чаша запарка 2-3 пъти дневно.

3. Чай от бяла ружа

Изсипете 1 супена лъжица натрошен корен в чаша топла вода и я оставете покрита за една нощ. Сутринта се загрява малко и се прецежда. Пийте по 1/3 чаша 3 пъти дневно.

Втори вид:

Залейте 100 г счукан корен с 1/2 л 40% чиста водка и оставете на топло място за 2 седмици. Разклащайте напитката 2 пъти дневно. Прецедете тинктурата през дебела марля, изстискайте утайката. Съхранявайте тинктурата в ледник. Пие се по 1 чаена лъжичка 3 пъти дневно след хранене.
Никога не правете това, в случай че имате кашлица
Кашлицата е извънредно неприятно положение и постоянно се опитваме да я потиснем, най-много в случаите, когато към нас има хора. Но тя и...

4. Чай от малинов сок

Чаят с малинов сок при простуда е доста положително решение.

За задачата би трябвало да си приготвитеете плодова запарка по този метод: в 1 литър кипяща вода сложете 2 супени лъжици сушени малини. Варете за към 5 минути. Можете да пиете от този чай по 4-5 пъти дневно.

5. Чай от джинджифил

Тъй като корена от джинджифил има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, той може да успокои доста бързо кашлицата. 
Най-честите аргументи за нощна кашлица и по какъв начин да я спрем
Кашлицата, като се изключи че основава дискомфорт, е и знак са появило се заболяване. Независимо какъв вид е наложително би трябвало да й обърнем...

Как се подготвя?

Сложете няколко части джинджифил във вряща вода /джинджифила би трябвало да бъде авансово обелен/. Варете го за 12-15 минути и по-късно прецедете.

Като допълнение:

Отхрачващи чайове – можете да употребявате настойки от смеси, съдържащи: анасон, копър, елементарна маргаритка, листа и цветове от тънък лопен или мащерка, за предпочитане подсладени с мед или корен от женско биле. 

 

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР