Кашкавалките са едни от любимите закуски както на децата, така

...
Кашкавалките са едни от любимите закуски както на децата, така
Коментари Харесай

Кашкавалки на конци, които са готови за нула време

Кашкавалките са едни от обичаните закуски както на децата, по този начин и на възрастните. Тестените произведения от край време са харесвани. Вкусът на домашно приготвените закуски няма еднакъв на себе си.

Ще ви издадем рецептата за тези кашкавалки, които се точат на конци. Сигурни сме, че децата ще се влюбят в тях и ще желаят всяка събота и неделя да ги приготвяте. Какво по-прекрасно от това за една майка и стопанка!
Ето какви артикули ще са ви нужни за днешните кашкавалки:
• 350 мл прясно мляко;

• 1 1/2 чаена лъжичка захар;

• 1 чаена лъжичка сол;

• 5 супени лъжици олио;

• 1/4 от кубче свежа квас за самун от 42 г;

• 50 г краве масло + 1 супена лъжица олио;

• 1 жълтък + 1 чаена лъжичка прясно мляко + 1 чаена лъжичка зехтин (олио);
 Най-вкусната закуска: Кашкавалки на тиган Най-вкусната закуска: Кашкавалки на тиган
Предлагаме ви концепция за бърза закуска - пухкави кашкавалки на тиган.  Това са нужните артикули за осъществяването на рецептата:...

• 200 г настърган кашкавал;

• около 600 г брашно.
Приготвяне на вкусните кашкавалки:
Прясното мляко се затопля доста леко и към него се прибавя натрошената на ситно квас, захарта и 4-5 лъжици от брашното. Сместа се остава на топло място, с цел да може маята да се задейства. Когато това се случи, към нея се прибавят 5 супени лъжици олио, сол и се стартира с месеното на тестото.

Прибавяйте последователно брашното, тъй че да се получи безпрепятствено и меко тесто. Когато приключите с това, оставете го да почива, до момента в който не се образува коричка по повърхността му. Трябва да усили размера си два пъти.
 3 ЛЕСНИ и необикновено ВКУСНИ закуски 3 ЛЕСНИ и необикновено ВКУСНИ закуски
Дали закуската е най-важното хранене за деня, от здравословна позиция, не е напълно ясно. Много се спори на тази тематика през последни...

Готовото тесто разделете на 9 равни елементи и оформете 9 топки от тях. Започнете с разточването на всяка топка. Големината й би трябвало да бъде колкото една десертна паница или малко повече.

Намажете кората с масло и поръсете с кашкавал. Започнете да навивате на плътно руло и да усуквате. Оформете като охлюв и поставете в тавата, която авансово сте приготвили за печенето на кашкавалките. По същия този метод процедирате и с останалите 8 топчета.

Когато сте подготвени, оставете ги за още 10 минути, в които закуските да втасат наново и по-късно ги сложете в авансово загрята фурна на 180 градуса. Преди това обаче не забравяйте да намажете тестените охлювчета с разрушен жълтък с прясно мляко и зехтин. Ще ви е по-лесно, в случай че употребявате силиконова четка, с която да разнасяте от сместа.

Извадете от фурната, когато кашкавалките придобият златист тен. Оставете ги лекичко да се охладят под забрадка и по-късно поднесете на трапезата с домашно подготвен айрян.

Няма по-вкусна от тази закуска. Задължително би трябвало да я пробвате!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР