Къс живот за парламента прогнозираха представители на ПП в телевизионния

...
Къс живот за парламента прогнозираха представители на ПП в телевизионния
Коментари Харесай

ПП прогнозира къс живот за парламента

Къс живот за Народното събрание предвидиха представители на Политическа партия в телевизионния ефир през днешния ден.

В изявление за NOVA шефът на групата на „ смяната “ в 48-ото Народно заседание Андрей Гюров съобщи: „ Най-вероятно този парламент ще има пай живот “. „ Ние
с Българска социалистическа партия естествено имаме известни идеологически разлики,
само че мисля, че по главните тематики, както сме посочили и в предишното взаимно ръководство, по този начин мисля, че ще бъде и в този парламент, можем да намерим общото “, добави той.

Гюров разяснява и избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание. По думите му това е било израз на политическа беззащитност и безпринципност на ГЕРБ.

„ Те ходеха по студиата на хулят „ Продължаваме Промяната ”. И всичко, което съумяха, беше да придумат Българска социалистическа партия да реши техния проблем. И да вкара през задния вход в действителност същинския ръководител на Народното събрание господин Росен Желязков ”, съобщи депутатът. Гюров акцентира, че не вижда нищо градивно в болшинството, което е било основано. Според него то е образувано към концепцията за нови избори и връщането на хартиените бюлетини.

„ С изненада посрещнахме по този начин стеклите се условия към избора на ръководител на Народното събрание. Защото в случай че ми бяха споделили в сряда, че Българска социалистическа партия ще предложи кандидатура от партията на ГЕРБ и тя ще бъде определена в зала, нямаше да допускам. “ Това пък разяснява пред bTV Калина Константинова от „ Продължаваме промяната “.

Константинова съобщи също, че
Политическа партия в никакъв случай няма да взе участие в договаряния за държавно управление с ГЕРБ.
След три дни безплодни гласувания и номинации депутатите в последна сметка избраха Вежди Рашидов за собствен ръководител. До избора му се стигна с гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП и „ Български напредък “.

Според Константинова това няма да е единствената изненада в новото 48-мо Народно заседание.

„ Ние още веднъж сме очевидци на избиране и правене на избор през задния вход. Защото всички сме наясно, че този консенсус, който се реализира, не е върху самата кандидатура. По-скоро е предлог, с цел да проработи Народното събрание, само че не може най-високият пост в страната да се употребява за фасада в тази извънредно тежка обстановка. Този пост е значим. Това е най-важният пост, изключително сега неговото наличие, с което е изпълнен, е извънредно основно. Това е индивидът, това е водачът, който би трябвало да бъде пръв измежду равни и да ни помогне да преминем през тези седмици, които ни предстоят “, разяснява тя.
Ще работим с безусловно всички депутати и органи в Народното събрание.
Ще водим договаряния на всевъзможни маси по всички тематики. Всичките 16 целта, които ние оповестихме и които са оповестени обществено и по тази причина ние ще търсим консенсус и ще търсим съгласие, само че за сформиране на кабинет през мандата на ГЕРБ ние няма да участваме “, добави депутатът от Политическа партия.

Източник: 24 часа
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР