Кървавият беглец от софийския затвор Владимир Пелов, когото издирват заедно

...
Кървавият беглец от софийския затвор Владимир Пелов, когото издирват заедно
Коментари Харесай

Марица със зловещи разкрития за беглеца Белов! Ето как страшилището убивал в Пловдив

Кървавият дезертьор от софийския затвор Владимир Пелов, който търсят дружно с авера му Радослав Колев, към момента дължи кръвнина на околните на убития от него сараф в Пловдив. Вчера следобяд двамата въоръжени бандити съумяха да избягат от най-пазения затвор у нас, откакто заплашиха надзиратели с оръжие.

``
реклама

" Марица "   описва цялата история на килъра Владимир Пелов в Пловдив: 

Пелов е остарял познайник и на пловдивската полиция поради осъществено под тепетата убийсто на притежател на обменно бюро. Години след финала на правосъдния развой против убийците на Ганчо Караиванов околните му не са получили нито лев от парите, които съдът им присъди. Става дума за 24 000 лв..

Присъдата е постановена от състав на Пловдивския областен съд с ръководител Галя Георгиева през септември 2002 година Тя прати Владимир Стефанов Пелов в пандиза за 15 година, само че по-късно Върховен касационен съд усили наказването му на 20 година Според магистратите Пелов е задължен да издължи по 5000 лв. на родителите на убития и по 6000 на двете му деца, останали сираци.

На 28 октомври 2010 година 25-и углавен състав на Софийския градски съд пусна условно предварително Пелов от пандиза. Изпитателният му период е 6 година 11 месеца и 12 дни. Близо половин година по-късно Пелов още веднъж влезе в престъпните летописи, откакто със собствен съкилийник, с който се среща в Софийския затвор, е търсен за обир на златарско ателие в Ботевград.

По-късно Пелов бе хванат при зрелищен екшън в ботевградското село Земин, откакто бе видян инцидентно от психолог. Специалистът деликатно следил държанието на младия мъж, след което се убедил в самоличността му и алармирал в полицията.

На 16 август 1997 година Пелов и Лазар Марков причакват сарафина Ганчо Караиванов пред входа му. Собственикът на обменно бюро “Еми ” е убит с револвер в главата. Отнето му е куфарче с 1000 ДМ, 1500 $, 15 500 австрийски шилинга и 700 000 остарели лв.. Веднага след убийството, макар че то става пред очите на брачната половинка му Марияна, следите на убийците се губят. Докато служителите на реда са отделили целия ЖР “Тракия ”, те подслушват с радиостанции, настроени на полицейските честоти, дейностите на униформените. Успяват да се спасят от обръча.

Пелов е нарушител с извънредно богат опит с многочислени артистични умения, настояват негови познати. През цялото време на правосъдния развой против него и съучастника му Лазар Марков в Пловдив той изрично отхвърля да дава показания. Единствените му думи пред съда са: Невинен съм, не бях аз, не съм забъркан в убийството на Караиванов.

Многобройните компликации със събирането на доказателства по делото са свързани с това, че единственият очевидец на невъзмутимото ликвидиране не е в България. Съпругата на убития Ганчо Марияна Караиванова малко откакто погребва мъжа си, взема самолета и с двете им деца отпътува за Америка. За нея съдбовните изстрели във входа на жилищния им блок в “Тракия ” обръщат на 180 градуса живота є.

“Целият ни живот с Ганчо беше цялостен с смешки, даже предлагането му за брак пристигна като че ли на подбив, споделя Марияна. Един ден той ми сподели: Омръзна ми да те адресирам, дай по-добре да се оженим. През август 1997 година щяхме да честваме 15-годишнината си от сватбата, в случай че не го бяха умъртвили. Ганчо разбираше от коли, беше махленски чейнчаджия, работи в Югославия като строителен служащ, пробвахме се в търговията, имахме магазин на “Капитан Райчо ”, барче в Белодробна болница. Много пъти сме започвали изначало, само че ни е крепяло това, че сме дружно. Благодарна съм му, че ми обезпечи време и пари да отгледам сина и щерка ни.

На 16 май 1997 година излязохме дружно от жилището в блока, в който живеехме. Синът ни потегли малко преди нас за учебно заведение и даже татко му ни предложи да го закараме с колата. Разбрахме се, че ще се опита да хване рейса, а в случай че го изпусне, ще го вземем с автомобила. В асансьора се целувахме и се шегувахме. Ганчо ми сподели: Няма ли да ми купиш едни вестници, а аз му отговорих: От мен да мине, ще ти купя.

Когато спряхме на първия етаж, извън чакаха двама младежи. Помислих си: Какви хубави момчета, къде ли отиват толкоз рано. В този миг те се хвърлиха върху Ганчо и започнаха да го удрят. Исках да изляза от асансьора и да му оказа помощ, развиках се, само че те ме натикаха назад вътре. Тогава чух изстрелите. Започнах да звъня по мобилния си телефон, само че в паниката набрах на първо време пожарната, след това 166. Оттам ми споделиха да се обадя на полицията в “Тракия ”. Бърза помощ дойде доста късно. Един доктор ми сподели: Госпожо, както е прострелян в главата, мозъкът му е на компот. И до момента си мисля, че в случай че бяха по-експедитивни, може би щяха да спасят Ганчо.

Месеци по-късно треперех от смут, когато минавах по площадката, която беше цялата почервеняла от кръвта на Ганчо. Целият блок се опасяваше, тъй като никой не знаеше кой и за какво умъртви Ганчо. Треперех, до момента в който пресека улицата, до момента в който прибера децата у дома. Във всеки мъж виждах килъра на Ганчо.

Обадих се в следствието да ми обезпечат защита, само че оттова ми отхвърлиха.

Отговорих им: Съжалявам, че съм се родила в България, тъй като в Америка сходно нещо не може да ми се случи.

От Щатите Марияна продължаваше да следи процеса против убийците на брачна половинка си, които са хванати инцидентно след дълго време. Владимир Пелов е задържан през лятото на 1998 година в София, откакто е разгласен за национално търсене. Заловен е с патрон в цевта в столичния квартал “Младост ”.

Лазар Марков е задържан, а в дома му е намерено оръжието, с което е убит Ганчо. Има данни, че револверът “Макаров ” е закупен от боен, снабдявал с оръжие и муниции коматевските убийци.

По късно, по време на защитната си тирада пред съда юристът на Пелов Стоян Стоянов пледира за непорочност. Той съобщи: Искате ли да ви осъдят почтен в България, елате в Пловдив.

Месеци по-късно съкилийник на Пелов от Пловдивския затвор описа по какъв начин Владимир се е хвалил с убийството на сарафина и е разказвал пикантни детайлности от подготовката на закононарушението.

След като Владимир Пелов още веднъж бе задържан, в този момент предстоят голям брой съдебнопроцесуални дейности. Остава открит въпросът: Щеше ли да се стигне до последващи закононарушения на Пелов, в случай че един арбитър не го беше  пуснал на независимост близо 7 години преди да изтърпи присъдата си за ликвидиране.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР