Картофите са едни от най-любимите храни на малки и големи,

...
Картофите са едни от най-любимите храни на малки и големи,
Коментари Харесай

Леля ми показа най-здравословния метод за пържене на картофи

Картофите са едни от най-любимите храни на дребни и огромни, само че пък пърженето им не е потребно за организма. При обработването на толкоз висока температура стартира да се отделя акриламид, а той има изразени канцарогенни свойства. Ако по-късно пък решите да претоплите пържените си картофи, количеството му се усилва двойно. 

Избирайте качествени артикули, без пострадвания и израстъци, по-жълтеникавите сортове са по-сладки. 

Вариант за минимална щета е преди запържването да обработим картофите по различен метод – посредством леко запичане или задушаване. По този метод ще редуцираме нападателната термична обработка.

Голямо значение има мазнината, в която пържим. Препоръчително е да не употребявате олио, а по-скоро фритюрни мазнини, при които има понижено окислително и трансформиращо деяние.
 Ако желаете идеалните пържени картофки, потопете ги в това Ако желаете идеалните пържени картофки, потопете ги в това
Пържените картофки не са една от най-здравословните храни, само че пък за сметка на това са божествено вкусни и доста хора обичат да си ги п...

Безвредно пържене можем да реализираме единствено посредством масло от гроздови семки – не е бюджетно и не се открива във всеки магазин, само че е най-хубавата опция. Устойчиво е на високата температура и защищава от свободните радикали. Подобни масла са гхи и кокосовото. 

Ако пържите във фритюрник, контролирайте температурата по този начин, че да не надвишава 180 градуса. Не допускайте храната ви да прегори и не използвайте една и съща лой повече от един път. 
С развиването на всички технологии и усъвършенстването на уредите, на пазара към този момент се оферират и такива, които подсигуряват безвредно пържене – не е евтина инвестиция, само че пък взаимни отстъпки с храната и здравето не трябва да се вършат.

Пържените храни, като се изключи че са калорични, могат да доведят и до гастрит, колит и болести на сърцето при прекомерена консумация. Тези уреди понижават риска, защото оферират различен вид на здравословно пържене.

След запържването на зеленчуци като картофи, тиквичка или патладжан ги оставете върху салфетка, с цел да попие непотребната лой, както и не използвайте прекомерно доста сол за овкусяване.

И въпреки всичко, експертите ще ви посъветват да избягвате пърженето като цяло. Затова сме ви приготвили някои предписания, с които да постигнете резултата на пържено без действително то да е такова:
 Кой да допусна, че пържените храни могат да ни предпазят от това заболяване Кой да допусна, че пържените храни могат да ни предпазят от това заболяване
От край време се знае, че мазните и пържените храни са едни от най-нездравословните. Специалистите даже поучават да не ги консумираме,...

„ Пържени “ картофи с белтъци

•    7 картофа, нарязани на тънки пръчици;
•    2-3 белтъка;
•    2 скилидки чесън;
•    Шарена сол;
•    Червен пипер.

Смесвате белтъците с подправките и стартирате да овалвате картофите в тях. Наредете ги върху тава и печете на авансово загрята фурна – 220 градуса за към 30 мин.

„ Пържени “ картофи с гхи

•    7 картофа, нарязани на кръгчета;
•    3 супени лъжици масло гхи;
•    Сол;
•    Розмарин;
•    2 скилидки чесън.
Сварете картофите, след което ги подсушете. Стоплете маслото гхи в керамичен тиган и по-късно прибавете картофите към него. Пържете към 5 мин, като добавите и подправките.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР