Картите, публикувани от организацията, показват огромни райони на световния океан,

...
Картите, публикувани от организацията, показват огромни райони на световния океан,
Коментари Харесай

Промяна на климата: Световните океани достигат най-високата температура в историята

Картите, оповестени от организацията, демонстрират големи региони на международния океан, които са доста по-топли от дълготрайната междинна стойност. Атлантическият океан беше изключително топъл, в това число морето към Обединеното кралство.

Националната администрация за океаните и атмосферата на Съединени американски щати (NOAA) предизвести, че температурите на морето в този момент са толкоз високи, че кораловите рифове в света са изправени пред четвъртото си известно събитие за всеобщо избелване.

Изображение: Много от океаните на земята са били по-топли от междинното през февруари. Снимка: Copernicus Climate Change Service/ECMWF

Топлинният стрес може да накара коралите да изгонят цветните водорасли, живеещи в техните тъкани. Без водораслите те стават избелели и са уязвими към заболявания и апетит и в последна сметка умират.

Дерек Манзело, координатор на наблюдението на коралови рифове на NOAA, сподели пред организация Ройтерс: „ Изглежда като цяло на южното полукълбо евентуално ще избели тази година.

„ Ние безусловно седим...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР