Картини от велики майстори на живописта от Бъкингамския дворец -

...
Картини от велики майстори на живописта от Бъкингамския дворец -
Коментари Харесай

Бъкингамският дворец представя шедьоври на велики художници пред широката публика

Картини от велики майстори на живописта от Бъкингамския замък - формалната резиденция на кралица Елизабет Втора, на които до момента са се любували единствено изтъкнатите посетители на монарха, стават общодостъпни за първи път от два века, заяви в. " Телеграф ", представен от Българска телеграфна агенция.

Творбите на Рембранд, Рубенс, Тициан, Вермеер, Каналето, Ван Дайк са изложени в Галерията на кралицата от тази седмица. Изложбата " Шедьоври на Бъкингамския замък " ще продължи до края на януари 2022 година В нея са включени 65 произведения.

Според куратора Дезмънд Шоу-Тейлър това е единствената опция перлите на изобразителното изкуство да бъдат видени от необятната аудитория. Сред показаните произведения е картината на Рембранд " Корабостроителят и неговата брачна половинка ", която е една от обичаните на кралица Елизабет Втора.

Галерията, открита през 2002 година, е в западното крило на Бъкингамския замък. Тя е с обособен вход.

В Бъкингамския замък от 2017 година се прави главен ремонт, по време на който покривът, всички водопроводни тръби и електрическата апаратура, които не са сменяни от 50-те години на предишния век, ще бъдат приведени в сходство с условията за пожарна сигурност. Крайният период за завършването му е 2027 година

Заради ремонта над 10 хиляди творби на изкуството би трябвало да бъдат преместени, измежду които картини, порцелан, гоблени, ювелирни произведения, скъпи книги. Колекцията на английски монарси е събирана повече от 500 години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР