Картини и други произведения на изкуството от дома и офисите

...
Картини и други произведения на изкуството от дома и офисите
Коментари Харесай

Картините на Васил Божков вече са в Националната галерия

Картини и други творби на изкуството от вкъщи и офисите на Васил Божков към този момент се намират в Националната изложба. Това удостовери пред " Сега " Яра Бубнова, шеф на галерията. Те се съхраняват в особено помещение и първите от тях са постъпили там преди седмица, когато са били конфискувани, незабавно след излизането на прокурорското разпореждане и заповедта. Снимането не е разрешено.
" Ние единствено съхраняваме, за други детайлности би трябвало да се обърнете към прокуратурата ", изясни Яра Бубнова. Изнасянето на полезности и творби на изкуството от постройката на фондация " Тракия " на ул. " Московска " продължи и през вчерашния ден.
" Изнасяха до 18:00 ч. - разнообразни предмети. Доколкото знаем, през вчерашния ден да вземем за пример взеха остаряла каменна пластика, картини и други предмети ", споделиха пред изданието от пресслужбата на фондацията.
Но антики от металната сбирка през последните два дни не са вземани, " с изключение на тези, които бяха отнесени в кашоните, и плика от лабораторията. Те настояват, че не са вземали нищо от антиките, което е необичайно, тъй като ние имаме подписани двустранно протоколи ", сподели Десислава Виткова от пресслужбата. Тя посочи, че щом са били в лаборатарията, значи реставрацията на конфискуваните предмети от античната сбирка още не е била приключена и най-вероятно те до момента не са показвани обществено.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР