Картината по отношение на държавните финанси през май месец беше

Картината по отношение на държавните финанси през май месец беше ...

Стефан Янев: Финансовата картина в страната е меко казано притеснителна


Картината по отношение на държавните финанси през май месец беше меко казано притеснителна.

Това заяви служебният министър-председател Стефан Янев по време на изслушването си в парламента за състоянието на държавата.

"Въпросите, свързани с финансовото и икономическото състояние на страната, са едни от най-важните. На базата на икономиката, на базата на състоянието на бизнеса, зависи и събираемостта и държавата с какви пари разполага и каква част от тези пари може да заделя за социални програми", каза ген. Янев.

"Министърът на финансите направи преглед на състоянието на държавата - приходи и разходи и необходимост от актуализиране на държавния бюджет - установено е несистемно събиране на данъчни постъпления, премахнат е последващ контрол на фирмите в страната, което позволява да се натрупат огромни дефицити в системата", обяви служебният министър-председател.

Проверката на служебното правителство е установила още, че голяма част от възможностите за преструктуриране на държавния бюджет са били изразходвани в първите четири месеца от годината за мерките 60/40 и допълнителните 50 лв. за пенсиите, заложени в държавния бюджет още в края на месец април и май.

Очаквайте подробности.

Източник: btvnovinite.bg