Картината по отношение на държавните финанси през май месец беше

...
Картината по отношение на държавните финанси през май месец беше
Коментари Харесай

Стефан Янев: Финансовата картина в страната е меко казано притеснителна

Картината във връзка с държавните финанси през май месец беше меко казано притеснителна.

Това съобщи служебният министър-председател Стефан Янев по време на чуването си в Народното събрание за положението на страната.

" Въпросите, свързани с финансовото и икономическото положение на страната, са едни от най-важните. На базата на стопанската система, въз основата на положението на бизнеса, зависи и събираемостта и страната с какви пари разполага и каква част от тези пари може да заделя за обществени стратегии ", сподели ген. Янев.

" Министърът на финансите направи обзор на положението на страната - доходи и разноски и нужда от актуализиране на държавния бюджет - открито е несистемно събиране на данъчни приходи, отстранен е следващ надзор на компаниите в страната, което разрешава да се натрупат големи дефицити в системата ", разгласи служебният министър-председател.

Проверката на служебното държавно управление е открила още, че огромна част от опциите за преструктуриране на държавния бюджет са били изразходвани в първите четири месеца от годината за ограниченията 60/40 и спомагателните 50 лева за пенсиите, заложени в държавния бюджет още в края на месец април и май.

Очаквайте детайлности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР