Картината на Ван Гог Сеячът“ беше залята със супа в

...
Картината на Ван Гог Сеячът“ беше залята със супа в
Коментари Харесай

„Сеячът“ на Ван Гог е поредната мишена, залята със супа от екоактивисти

Картината на Ван Гог „ Сеячът “ беше залята със чорба в Рим, заяви Reuters. Италиански климатични деятели от придвижването Ultima Generazione хвърлиха грахова чорба по платното, а след това се залепиха за стената на галерията.   Нападението над картината е осъществено от четири дами, които са крещели лозунги против световното стопляне и изкопаемите горива.    „ Тези акции би трябвало бъдат по всички страници и по всички канали, както и в политическия дневен ред. Засега обаче се дефинират като скандални “, се споделя в изказване на придвижването.    Представители на близо 200 страни ще се съберат в Египет през идната седмица за климатична конференция на Организация на обединените нации. Целта е да се одобряват решения, които да ускорят дейностите против световното стопляне.    „ Сеячът “ на Ван Гог е част от галерия в историческия „ Палацо Бонапарте “ в центъра на Рим. Платното е благосъстоятелност на холандския музей „ Крьолер-Мюлер “ и е предпазено от стъкло. Няма вреди по картината, сподели Камила Талфани, представител на уредниците на изложбата.       Преди два дни съд в Нидерландия осъди двама белгийски природозащитници, които нападнаха известната картина на Йоханес Вермер " Момичето с перлената обеца ", на по два месеца затвор, от които един месец условно.   За да подчертаят по какъв начин типът на унищожена картина разсънва асоциации с унищожена планета, един от природозащитниците залепи главата си за стъклото, покриващо международно известното платно в музея в Хага, въпреки че картината не бе развалена, заяви личният състав на галерията.   " Произведение на изкуството, което е изложено за всички нас, с цел да му се любуваме, беше изцапано от обвинените, които считат, че посланието им има приоритет над всичко друго ", съобщи прокурорът.   Той изиска наказване от четири месеца, от които два условно, само че съдията сподели, че не желае присъдата да обезсърчи други хора да стачкуват.   Двамата мъже бяха наказани по бързата процедура по обвиняванията на прокуратурата. Трети природозащитник, които не се съгласи да бъде съден по бързата процедура, ще се изправи пред съда в петък.   И тримата са част от природозащитната организация " Просто спрете петрола Белгия ". Тя дефинира присъдата като " иронична ".   " Не е ли иронично да бъдат съдени природозащитници, които ненасилствено се опълчват на всеобщото заличаване на живота на планетата ", написа групата в имейл.

От през днешния ден влизат в действие нови ограничения за сигурност в държавните музеи в Берлин предвид на зачестилите акции на климатични деятели.
Преди да влязат в изложбените зали, посетителите ще би трябвало да оставят на дрешник връхните облекла и чантите си.    На 23 октомври екоактивисти от протестното придвижване " Последно потомство " (Letzte Generation) заляха с картофено пюре картина от серията " Купи сено " на френския художник Клод Моне в музея " Барберини " в Потсдам.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР