Картината Момичето с перлената обеца от холандския художник Вермеер ще

...
Картината Момичето с перлената обеца от холандския художник Вермеер ще
Коментари Харесай

Момичето с перлената обеца ще бъде изследвана пред посетители на музея, в който се съхранява

Картината " Момичето с перлената обеца " от холандския художник Вермеер ще бъде изследвана в продължение на две седмици пред гости в музея, в който се съхранява, съобщи " Франс прес ". Шедьовърът от 1665 година, който се намира в музея " Маурицхойс " в центъра на Хага, бе проучен също през 1994 година

Макар да не са нужни нови реставрационни работи, бе реализиран забележителен прогрес в региона на неинвазивния софтуерен разбор през последните 25 години, написа в официално съобщение на музея. Изследователите от дълго време са впечатлени от картината, която изобразява младо момиче със мистериозен взор.

Те имат въпроси, останали без отговор, що се отнася до метода, по който Вермеер е нарисувал картината и употребяваните от него материали, разясниха от музея. Ще бъдат употребявани усъвършенствани технологии, като флуоресцентни рентгенови лъчи и цифров микроскоп, в границите на двуседмичен план, озаглавен " Момичето под светлината на прожекторите ".

Творбата ще бъде в детайли изследвана от интернационалните специалисти, с цел да се откри какви пигменти и маслени бои е употребявал холандският занаятчия на четката. В разстояние на две седмици музеят ще приюти един от най-усъвършенстваните проучвателен центрове на планетата, означиха от " Маурицхойс ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР