Картина, намерена в склад, е идентифицирана като рядка творба на

...
Картина, намерена в склад, е идентифицирана като рядка творба на
Коментари Харесай

Изгубена картина от жена художник е на показ в Уиндзорския замък

Картина, открита в склад, е разпозната като рядка творба на известна художничка от XVII век.

Артемизия Джентилески била най-великата жена художник на своето потомство и получила самопризнание през живота си, оповестиха от тръста на Кралската сбирка. Творбата на име " Сузана и старейшините " прекарва повече от 100 години в двореца Хемптън Корт, откакто е неправилно приписана на френски художник.

Отскоро картината е изложена на обществен показ в замъка Уиндзор.

Според Анна Рейнолдс, заместник-геодезист на Кралските картини, творбата разкрива неудобството на Сузана, библейска фигура, до момента в който двама мъже я следят по какъв начин се къпе.

" Артемизия е била мощен, динамичен и извънредно надарен актьор. Женските й облици - в това число Сузана, те гледат от платното с увереност гласовете им да бъдат чути. Същата увереност показва и художничката в света на изкуството през XVII век, доминиран от мъже. "

Италианката реализира популярност, макар 7-месечно дело за обезчестяване, през което минава като младеж, разкриват от Кралската сбирка. Според правосъдни документи, Джентилески била измъчвана, с цел да премисли обвиняванията си по нападението.

Картината е открита на предпазване в склад, до момента в който следователи преразглеждали инвентара на имуществото на крал Чарлз I.

Инициалите " CR “, означаващи Carolus Rex, са открити на гърба на платното при консервационна обработка, което удостоверява, че в миналото е било част от Кралската сбирка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР